Продадохме се на търг!

10.12.2011, 15:20

   
 
Продадохме се на търг!

Документите за учредяването на Apple с дата от 1976г., подписани от Стив Джобс, Стив Возняк и Роналд  Уейн,  ще бъдат изложени на търг от Sotheby’s във вторник. Като допълнение е приложен и един договор, подписан 11 дни след първоначалните правни документи. Очаква се наддаването да отведе до сума близка до 150 000 долара.

"Тъй като новините се фокусираха върху Стив Джобс и постиженията му,  ние сметнахме, че сега е най-подходящият момент да направим това.”, казва главата на департамент "Книги и ръкописи” в Sotheby’s, Ричард Остин. И продължава изявлението си пред медиите: "Хората си припомниха колко важен и влиятелен беше той. Някой, който даде своя принос за технологиите  и социалната история и оказа огромно влияние (върху света).”

Питаме се господин Остин, колко ли още документи, вещи, зъби, нокти, мигли и запазени секрети от Джобс ще бъдат открити и продадени на търг? Не искаме да сме вулгарни, но в случая вулгарните сте вие. И съвсем отговорно признавате, че "сега е подходящият момент”.

Съгласни сме, че в случая играта е започнала още през 1994 г., когато Уейн продава документите на анонимен колекционер, но да се възползвате от смъртта на велика личност с цел печалба… C’mon! Въпросът е принципен и не става дума само за документите, и само за Стив Джобс. Същото се случи и преди две години, когато Големият Майкъл почина, случвало се е и с други легенди преди.

Алчността на човечеството не само преля чашата, но и е на път да прелее Световния океан. Може би това ще е спасението. Може би пък аз съм прекалено морална, но за мен това е подигравка с личността.

Лешояди на мърша – в тази печална за гледане картинка се превръщат Земляните и докато не възвърнем уважението си най-малкото към мъртвите, ще си останем такива – лешояди.

Почивайте в мир, Джобс и Майкъл!

 

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ