Ножът, който ще среже ума ви!  3 Виж всички снимки

26.07.2011, 17:16

   
 

Ножът безспорно е най-важният детайл в кухнята на всеки любител готвач, а да не говорим за професионалиста – добрият нож е дясната му ръка. Той носи такова феноменално значение , че дори се превръща в бизнес.

Това се случва и с една компания от Германия, основана от Ларс Шайдлер, който от малък се възхищава на формата и функцията на майсторските кухненски ножове. Възхищението му се превърнало в страст, а днес е майсторски занаят, който впечатлява ценителите с уникалните си произведения. Едва ли има друг нож, чието производство да изисква толкова отдаденост и постоянство. В процеса на създаване всяка стъпка преминава през ръчна обработка: от рисунката (логото) до заваряването, коването, шлифоването и монтажа на дръжката. Всичко тук е въпрос на прецизност и съвършенство.

След като спечелва признанието на множество експерти в областта на кулинарията, сега марката "Nesmuk” ни предлага още по-уникални творения – майсторски ножове с кристални и брилянтни инкрустации в дръжката и такава от рог на бивол от източна Индия.

Моделът на "Swarovski” e инкрустиран с 647 кристала, а острието е направено от 400 слоя въглеродна стомана. Моделът с елегантната черна дръжка е изработен от 400 слоя качествени сплави, които образуват окраската на острието. Дръжката и острието са свързани със сребърен пръстен. Този, както и всички останали уникални модели се предлагат в елегантна кутия, в която да съхранявате ценния си кухненски инструмент.

Цените варират в зависимост от материалите. За повече информация относно компанията и невероятните майсторски продукти вижте тук.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ