Невероятно, налудничаво или просто луксозно?  5 Виж всички снимки

24.10.2011, 09:01

   
 

Връзките за обувки съвсем не са онзи важен аксесоар, в избора на които бихме отделили много размисъл и обикаляне по магазините. А да не говорим, че не бихме дали повече от 10 лв. (най-много) за тях.

Затова когато разбрахме, че за най-новия хит - златни и сребърни връзки за обувки, колумбийската компания Mr.Kennedy иска 19 000 долара, бяхме леко казано шокирани. Съжаляваме господин Кенеди, но не си представяме да сложим златни връзки за такава сума на обувките, които си купихме за 100 лв. Знаете ли колко чифта обувки и още 500 неща можем да си купим с тези пари?

Но тъй като започнахте темата, то нека я довършим.

Името Mr. Kennedy всъщност е посветено не на покойния американски президент, а на създателя на връзките за обувки като цяло – Харви Кенеди. Дори не беше необходимо да мислим каква по-голяма чест може да бъде оказана на Кенеди от това да бъде удостоен посмъртно със златен и сребърен медал за постижението си, защото от колумбийската компания ни дадоха отговора – претопен златен и сребърен медал и превърнати във връзки за обувки. Логично, нали?

Майсторите в Mr. Kennedy използвали "антични бижутерски техники", за да изплетат ръчно необикновените връзки за обувки. Специалните нишки от чисто сребро и злато били преплетени от сръчните ръце на няколко занаятчии от колумбийски произход, които вложили 120 часа от времето си, за да достигнат до крайния резултат.

Предложението им е фрапантно на пръв поглед, но красиво въпреки всичко, защото се долавя вниманието, което е било отделено на всеки детайл. А и от компанията се опитват да убедят клиентите си, че златните и сребърните връзки за обувки са изключителен и уникален представител на фината бижутерия и че с тяхна помощ не само самочувствието на ползвателя им ще се повиши, но и ще привлече хиляди погледи върху себе си. За нас това е невероятно налудничаво, но още по-невероятното е, че наистина ще се намери човек, който да си ги купи.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ