Луната е в Jaeger-LeCoultre

11.12.2011, 14:39

   
 
Луната е в Jaeger-LeCoultre

Ценители сме на майсторски изработените часовници и редовно наблюдаваме какво се случва в омагьосващия свят "Тик-так”. Една от любимите ни марки е швейцарска, разбира се – Jaeger –LeCoultre. Оставяме настрана въпросът дали можем да си позволим творенията им.

С наближаването на специализираното изложение за часовникари от високия клас или "Salon International de la Haute Horlogerie” (SIHH), швейцарският гигант реши да ни покаже предварително какво е подготвил за предстоящото събитие. Това е Duomètre à Quantième Lunaire 40.5.

Макар че е механичен часовник, от компанията твърдят, че е "точен като хронометър”. Механизмът е изработен и ръчно декориран от майсторите часовникари на швейцарската къща, като на него е гравиран надписа Jaeger-LeCoulture Calibre 381. Калибърът 381 (механизмът) се захранва от два самостоятелни източника на "енергия”, като първият е посветен на прецизното отмерване на времето, а вторият е отговорен за акуратното показване на датата и лунните фази в малките циферблати в двете хемисфери на корпуса. Самият корпус е изработен от 18-картово злато и е завършен с прецизно полиране. Диаметърът му е 40.5 мм, което го причислява към класическите мъжки часовници с такъв размер на корпуса.

Циферблатът е в бяло, а апликациите са от розово злато, за да отговарят стилно на материала на корпуса. Предпазва го фино полираният сапфир-кристал, който сякаш е излят в калъп с корпуса. Каишката е в мек шоколадов цвят и е изработена от висококачествена алигаторска кожа.

За цената все още нищо не се споменава, но след изложението на 16 януари ще имаме представа за броя на нулите. 

 

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ