Към банята с 300км/ч.  4 Виж всички снимки

13.09.2011, 14:52

   
 

Мечтаете ли си да паркирате любовта на живота си в банята и да се изкъпете с нея?

Извиняваме се за всякаква неяснота, която може да е възникнала, но с любовта на живота ви имахме предвид лудия ви автомобил, за който мечтахте толкова време, преследвахте го и след много усилия от ваша страна вече е ваш. Милите и нежни същества от човечеството ще ни простят, но не са ли това "качествата" на истинската любов – отдаденост и страст?

Точно тези качества са причината да имате характерно отношение към машината на 4 колела и да искате да прекарвате колкото се може повече време с нея, в нея, извън нея, но в обхват с радиус от най-много 50м.

Разбираме ви, като един от истинските ви приятели, и затова когато разбрахме, че можете да пренесете любовта си и в банята, побързахме да ви споделим откритието си. Става дума за най-новото попълнение в индустрията, отговорна за "обзавеждането" на банята. Не го слагам под общ знаменател с останалата фаянсово-керамична промишленост по простата причина, че материалът, от който е изработен този иновативен продукт, е на светлинни години от фаянса.

Запознайте се с карбоновата вана на Carcel.

Към банята с 300км/ч.


Австрийската компания създаде истинска революция в производството на вани. Майсторите в съвременната им лаборатория разработили ваната чрез специална технология за обработване на химически чист въглен, който да превърнат във фини нишки с дебелина 0.003-0.005 мм (3-5 микрона). Именно с получените нишки изработили карбонов "плат" и той на свой ред оформил чистата и семпла форма, която сега е наречена просто № 1. От компанията напомнят за сравнение, че подобно на ваната им и фуселажът на последния Boeing 767 е направен от чист карбон. Точно както очаквахме, те са почерпили вдъхновение главно от автомобилостроенето като дават за пример карбоновия Aston Martin DB9, представен на изложението в Женева миналата година.

Дизайнът на ваната е наречен Corpo Celeste (от ит. небесно тяло) и сериозно напомня за визията на футуристичните автомобили. Размерите ѝ са доста добри, а имайки предвид материала, от който е изработена, тази вана ще бъде лека, издръжлива на жестоки температури и химикали и е напълно възможно да се превърне в непокътнатото семейно наследство.

Засега от компанията не споменават нищо за цената, но като си помислим, че процесът на производство отнема 7 месеца и че в момента има само 51 екземпляра от № 1, нулите най-вероятно са достатъчно.

Ако Тамара Екълстоун чете това, ще ѝ кажем да помисли дали да не смени ваната си за 1 милион паунда с нещо, което ще привлича много повече мъже в дома ѝ. Включително и колегите от офиса.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ