Когато лицето пречи на кариерата ви

19.11.2011, 10:10

   
 
Когато лицето пречи на кариерата ви

Не го премахвайте. Би било необратимо. Няма и да ви съветваме да се втурнете към кабинета на пластичния хирург и да го смените. Просто според ново проучване, цитирано в Men's Health, се оказва, че ако физиономията ви не е перфектна, по-трудно ще си намерите работа или ще ви повишат. Изследването сочи, че хора с белези по рождение, други белези и всякакви несъвършенства по лицето, се представят много по-зле на интервюта за работа. Самите интервюиращи били разсейвани от белезите на тези хора и затова им било значително по-трудно да си спомнят после подробности от срещата с кандидата (помнели само 29% от информацията, получена при проведения разговор), което пък от своя страна довело до по-ниски резултати за интервюираните.

Дори и в случаите, когато кандидатите за работа започвали направо с обяснение кога и как са получили съответния белег, интервюиращите продължавали да се разсейват и да се взират в него. Доста повърхностно, нали? Но дори изследователите не могат да накара хората да реагират по друг начин.

В случай, че и вие се притеснявате от несъвършенствата по лицето си, трябва да знаете, че единствено вие можете да промените тези резултати, взимайки съответните мерки.

Избегнете разсейването

Ако се притеснявате от нещо, намиращо се около очите ви или самите очи, носете очила. Ако белегът е близо до косата ви, пуснете си повече коса, за да го прикриете с нея. Това е мнението на имидж консултанта Лорън Соломон.

"Под прикритие"

Не става дума да намажете цялото си лице с фон дьо тен и пудра. Но една малка част от тях може дам прикрие бенката или друг малък белег на лицето ви.

Лазерна терапия

Според дерматолога д-д Денис Грос, лазерната терапия може доста да намали белезите по лицето, особено следите от акне. Тази терапия не е оперативна. Може да се прилага три до пет пъти в месеца и резултатите са явни след около три месеца.

Разбира се, не предприемайте последната мярка без консултация с лекар.

И един съвет от нас – усмихвайте се. Някой мъдър човек бе казал, че няма усмихнато лице, което да не е красиво.

   
 
ЕТИКЕТИ
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
КОМЕНТАРИ 1
Подреди по: Най-нови | Най-стари

от Не е посочен | 16.01.2012 | 14:43
1 няма такова положение! за всяко лице си има работа :)
НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ