Китари за истински ценители  3 Виж всички снимки

08.11.2011, 09:12

   
 

Когато става въпрос за бързи коли или хубави костюми, малко са дизайнерите, които могат да съперничат на италианските. Но се оказва, че италианците разширяват сферите си на влияние като стъпват смело в производството на музикални инструменти и по-точно - на китари. Братята Енрико и Адоардо Ди Донато са се посветили на производството на китари и последното им предложение е една страхотна ръчно изработена електрическа версия на инструмента. Най-впечатляващ е дизайнът, но и техническите показатели са на ниво, според Bornrich.

Тялото на китарата е изработено от алуминий, махагон и палисандрово дърво. Формата е забележителна с това, че е заимствана от тази на цигулка. Тя позволява разпространението на тоналните вибрации до различни части на инструмента, като по този начин прави определени честоти по-точни и силни. Изборът за използването на точно този тип дърво е направен с цел да се осигури най-добрия и автентичен звук. Освен това всеки детайл е изработен ръчно.

По отношение на останалите показатели китарата е с ABM Headless тунери, прагчета от неръждаема стомана и злато и по 1 контролен суич за звука и тона. Китарите ще бъдат произвеждани само по поръчка, затова има възможност клиентите да си избират и типа дърво, от който да е направена тяхната китара – испански кедър, палисандрово дърво от Мадагаскар или от Амазония и др. Цената на един такъв шедьовър е 5500 долара, което за един запален колекционер или музикант може и да не е много, но ние ще трябва да чакаме да спечелим от лотарията, за да си я купим.

   
 
ЕТИКЕТИ
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ