Какво да не правим по време на интервю

10.11.2021, 18:00

Важно да сте наясно със своите силни страни

   
 
Какво да не правим по време на интервю

Обикновено, когато се подготвяме за интервю, ние се фокусираме върху това как да се държим и как да отговаряме на зададените въпроси. Знаем, че трябва да научим възможно най-много за компанията, в която отиваме, да се представим добре и да знаем типичните въпроси, които се задават. Случва се обаче да забравим да проверим какво да не правим по време на интервю и какво може да е нежелано от потенциален работодател.

Понякога може да ни се струва, че поведението ни ще спечели работодателя и се оказва, че е точно обратното. Какво да не правим на интервю?

Много е важно да сте наясно със своите силни страни и да можете да кажете на работодателя защо трябва да ви наеме. Не бива обаче да изпадаме в крайности. Ако се чувстваме прекалено уверени ще бъде голяма грешка. Самочувствието е много важно, но трябва да бъде подправено с щипка смирение, за да не се покажете в очите на работодателя като човек с нарцистично настроение. 

Случва се да искаме да угодим по някакъв начин, да намалим напрежението и да започнем да правим комплименти - добре скроен тоалет, красива коса или перфектно подбрани бижута. Подобна стъпка обаче може да е неудобна и да бъде приета лошо за другата страна. Следователно си струва да се въздържате от подобни коментари. 

Също така, опитайте се да не правите нищо, което може да смути отсрещната страна и да затрудни фокусирането им върху разговора с вас. Например, преди да влезете в стаята, винаги изплюйте дъвката и ако забравите за нея, не я дъвчете по време на разговора.

Телефонът трябва да бъде изключен или поне да бъде на без звук. Ако обаче забравим за това, в никакъв случай не трябва да отговаряме на телефона и да спираме разговора. Разбира се, случва се да чакаме много важен разговор и ако случаят е такъв, струва си да го споменем в самото начало на процеса на интервюто. 

Източник: nameri-rabota.com

 

 

   
 
ЕТИКЕТИ
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ