Как се гледа и вижда през злато?

07.09.2011, 16:24

   
 
Как се гледа и вижда през злато?

Златната винтидж визия отново превзе модата. Във времена, когато пазара на златото отбелязва по-голям ръст от борсовия пазар, слоевете на обществото гледат на златото не като инвестиция, а като част от начина си на живот. Една от популярните бляскави тенденции напоследък, която направи силното си завръщане от миналото, са златните очила.

Сега една компания, с интересното име "CliC”, представи най-скъпите очила в света. В партньорството си с бижутера Хю Пауър, компанията създава нова марка "CliC Gold”, която е посветена именно на новото им съвместно произведение.

Очилата за четене, които са изработени от 18 каратово злато, са разработени по изключително съвременна технология, патентована от "CliC”. Рамката им на пръв поглед е непрекъсната и учудващо се отключва отпред в тази част, която застава над носа. (Тези хора може би са откраднали идеята от сутиена с предно закопчаване, който много мразим).

Другите детайли, които в стандартните очила са направени просто от някакъв метал, тук са изработени, разбира се, от злато, като това включва странични удължители и разширяваща се задна част, за да може рамката да стане на всеки клиент и потенциален бъдещ собственик.

За създаването на едни CliC Gold са необходими около 50 часа ръчна работа, затова и производствената серия ще е лимитирана. Само 300 бройки ще достигнат до крайната фаза, като всеки един чифт ще бъде изработен по поръчка и по размера на ползвателя, за да застават като изляти по лицето му.

Интересна е една от инструкциите за употреба: "Когато не ги използвате, очилата могат да висят на врата ви като бижу." Пазете се златни ланци, на път сте да бъдете изместени!

Ако ви изкушава идеята да имате такъв самозаключващ се и с доживотна гаранция аксесоар, и още повече ви се намират 75 хиляди долара в излишък, то Clic-вайте тук и въобще не се замисляйте колко готин ще бъдете с тях. Все пак с очила от този калибър се движи Хорейшио и други звезди в "От местопрестъплението: Маями", използвани са във филми като "Фрийдъмленд", "Като рокерите", "БСП", а от списание TIME ги нарекоха "Най-добрата иновация, откакто са изобретени очилата".

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ