И часовникът ви е автомобилен маниак

02.08.2011, 14:42

   
 
И часовникът ви е автомобилен маниак

В часовникарството има 3 важни звена – ателиета за механизми, производители на самите часовници и компании, които се грижат за тях. Последните споделят общата философия, че ако всичко до тук е произведено с швейцарска точност и с вещо дизайнерско око, то и поддръжката на тази ценност трябва да бъде с почти абсурдно внимание към детайла.

Един от най-известните представители на тези компании е "Buben and Zorweg". От самото си създаване компанията показва сензационни дизайнерски решения за навиване на часовници и сега затвърди позицията си на първенец като включи и "Phantom”. Може би, името вече ви е подсказало, че така наложилата се вече в часовникарството автомобилна тема е главният елемент заложен и в навивача на часовници, откраднал името си от Rolls Royce.

Футуристичното творение се предлага във версии за 4 или 8 часовника. Конструиран е от материали, вдъхновени от състезателния дух на спортните автомобили, включително алуминиев корпус (цвят Макасар) и карбонови инкрустации, вътрешна тапицерия от италианска кожа, LED осветление и сигурно заключване. "Phantom” също така използва системата на компанията "Time Mover”, която използва специално разработен супер безшумен мотор. Освен че е тих, моторът често превключва в икономичен режим, за облекчаване напрежението на механизмите, като въртящият момент остава постоянен. Ротацията, честотата и посоката могат да се променят.

Ако търсите нещо наистина уникално, то може да помислите за това предложение – струва 340 и със сигурност ще изуми претенциозните колекционери и спортните любители.

 

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ