Златна Тръмп-стратегия

17.09.2011, 16:50

   
 
Златна Тръмп-стратегия

В древни времена, когато проклетите пари все още не са били измислени, търговията оцелявала чрез бартерната система – стоки в замяна на други стоки. В сегашния момент, когато валутата е значително нестабилна, а паричната криза застрашава да залее всичко по пътя си, подобна тъговска система изплува от дъното на историята и намери приложение.

Един от най-големите и най-активните дилъри на ценни метали в Америка – Ampex, обменили с Доналд Тръмп 3 кюлчета злато с размер колкото дистанционното ви за телевизора. А какво получили те от сделката?

10-годишен договор за наем на 50-тия етаж на небостъргач на Уолстрийт, като еквивалентът на 176 000 долара в злато се оказва само депозит. Просто за да сте наясно с цените на един от високите имоти на Тръмп в Манхатън, наемът на 1кв. метър на месец е 50 долара.

Какво казва самият начумерен Скрудж за това?

"Тъжно е, когато собственик на много имоти започне да приема злато вместо долари. Икономиката е зле, а Обама не защитава долара въобще... Ако аз направя това, други хора ще започнат да го правят и може би ще видим някакви промени."

Тръмп, дай съвет ние какво да правим, като нито левът, нито имотът, нито златото ни е защитено, а крадците никой не може да ги хване?

   
 
ЕТИКЕТИ
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ