Защо Биткойнът расте?

21.11.2020, 10:00

Каква загадка...

   
 
Защо Биткойнът расте?

Докато всички забравиха за биткойн, той взе, че нарасна. На 20 ноември цената на криптовалутата надхвърли 18 хиляди долара. Последният път струваше толкова през декември 2017 г. Защо биткойнът расте и колко дълго ще продължи?

Една от причините за ръста е, че много големи инвеститори са инвестирали в биткойн по време на кризата, като например платежната система Square, собственост на основателя на Twitter. А онзи ден PayPal позволи на всички свои потребители да търгуват с криптовалута, което също повлия на растежа. И разбира се, коронавирусът! Смята се, че нивото на онлайн плащанията се е увеличило и това е повлияло на растежа на биткойните.

Управляващият директор на Citibank Томас Фицпатрик прогнозира, че биткойнът ще струва 318 000 долара за една година. Някои милиардери от Уолстрийт също казват, че валутата ще избухне през следващите 2-3 месеца. Други експерти казват, че ситуацията с коронавируса ще се подобри през следващата година и биткойните ще започнат да потъват. Но в дългосрочен план биткойнът може да нарасне над 20 000 долара.

   
 
ЕТИКЕТИ
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ