Ето какво би направил Бил Гейтс, ако трябваше да живее с по 2 долара на ден

02.11.2016, 17:15

Съвети по предприемачество за бедни

   
 
Ето какво би направил Бил Гейтс, ако трябваше да живее с по 2 долара на ден

Доста трудно е да си представим как би се справил който и да е от най-богатите хора в света, ако изпадне в положение на крайна нужда. Вземете Бил Гейтс например. Със състояние от над 75 млрд. долара той е най-богатият човек в света, но какво би направил, ако трябва да оцелява с по 2 долара на ден? Според него решението е доста просто... ще отглежда кокошки.

"Разбира се, няма категоричен и еднозначен отговор на този въпрос, тъй като бедността изглежда по различен начин на различните места. Но благодарение на работата ми във фондацията, съм се срещал с много хора от бедни страни, които имат кокошки и съм научил много от плюсовете и минусите на отглеждането на тези птици. Категорично смятам, че животът на всеки, който живее в бедност, би се подобрил, ако той има кокошки.", пише Гейтс в личния си блог.

Той изтъква следните плюсове на този вид животновъдство:

1) Кокошките са евтини за закупуване и отглеждане. Могат да се хранят с всичко и изискват малко и евтини ваксини.

2) Те са добра инвестиция, която може да ви докара приличен доход. За 3 месеца 10 кокошки и 1 петел могат да се превърнат в стадо от 40 пилета, като средна цена от 5 долара на пиле означава, че годишният доход на отглеждащия ги може да достигне повече от 1000 долара.

3) Помагат за изхранването. Независимо дали чрез яйцата, месото от самите пилета или парите от продажбата им.

И макар да е ясно, че Бил Гейтс никога няма да изпадне в подобна ситуация, наистина му прави чест, че се опитва да помогне на хората в нужда по света. Неговата фондация си е поставила за цел с безплатни дарения да помогне на 30% от семействата в Централна Африка да започнат да отглеждат кокошки.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ