Двата пола подхождат по различен начин към бизнеса

   
 
Двата пола подхождат по различен начин към бизнеса

Вместо да искаме жените да се държат като мъже на работното място, възможно ли е да очакваме от силния пол да започне да се държи малко повече по женски в службата? Прието е да се смята, че основните разликите в това как работят двата пола в полза на жените са две. От една страна, дамите са по-големи перфекционисти, които дори и да започнат нещо случайно, винаги го правят докрай, а от друга - жените не обичат да поемат рискове и да попадат в непознати води, затова прекарват много време да се приготвят за служебните си ангажименти.

Вярно е, че жените трябва да се освободят от притесненията си и да започнат по-свободно да поемат рискове и отговорност, за да изградят успешна кариера, но и мъжете имаме какво да вземем от тях. Прекомерната мъжка агресивност, която на моменти граничи с безразсъдство, никога не е добър съветник. Ако погледнем настоящата икономическа обстановка от този гледна точка, бихме могли да предположим, че ако повече жени бяха вземи участие в управление на световната икономика и бяха използвали качеството си да оглеждат нещата от всички страни, кризата можеше да се предвиди много по от рано.

Друг пропуск, който жените често допускат, щом започнат собствен бизнес, е, че те трудно успяват да станат видими на пазара. В следствие на това начинанията им не достигат пълния си потенциал, а често пъти дори се провалят напълно. Само 29% процента от бизнеса, който активно се рекламира в световен мащаб, е притежаван от жени. В това обаче до голяма степен имат пръст и мъжете. Публична тайна е, че все още продължаваме да живеем в мъжки свят, в които жените биват допускани по-трудно. Колко и сексистко да звучи, голяма част от мъжете при равни условия биха предпочели за бизнес партньор други мъже. За това няма никаква логическа обосновка и е плод изцяло на предразсъдъци и закостеняло мислене.

Какъв е компромисният вариант? Жените трябва да станат по-агресивни и предприемчиви в служебните си задължения, и да развиват потенциала на своите начинания. Мъжете, от своя страна пък, могат да се замислят дали не пропускат възможности като неглижират жените като бизнес партньори.

Източник: Forbes

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
КОМЕНТАРИ 5
Подреди по: Най-нови | Най-стари

от Не е посочен | 03.04.2012 | 11:46
5 то вече става така,жените да са по-агресивни от мъжете
от Не е посочен | 02.04.2012 | 10:41
4 факти,факти...
от Не е посочен | 01.04.2012 | 12:55
3 Не зависи ли всичко от отделния индивид? Или преди мислещи същесва сме мъже или жени?
от Не е посочен | 30.03.2012 | 19:07
2 много ясно. нали са различни.
от Не е посочен | 30.03.2012 | 17:09
1 абсолютен факт
НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ