Валутата Dogecoin бе подкрепена от Илън Мъск и рязко покачи стойността си

05.02.2021, 09:00

Идеално... Пак изпуснахме!

   
 
Валутата Dogecoin бе подкрепена от Илън Мъск и рязко покачи стойността си

В края на януари 2021 г. стойността на криптовалутата Dogecoin започна рязко да се покачва. Процесът бе улеснен от търговци от Reddit и небезизвестния Илън Мъск.

Dogecoin е меме криптовалута, създадена през 2013 г. от двама IT специалисти от IBM и Adobe. Те искат да направят платежната си система по-забавна и много по-достъпна от биткойните.

В края на януари един от активните трейдъри на subreddit r / WallStreetBets в Twitter насочи вниманието към валутата. Той попита дали някой има биткойн и те започнаха да му разказват за Dogecoin. След споменаването на валутата самият търговец започна масово да я купува, вдигайки цената с 90%.

Илон Мъск допринесе за следващата вълна на растеж. На 4 февруари той публикува три туита за нея, единият от които просто с текст Doge, а в друг бизнесменът нарече Dogecoin криптовалута за хората. Търговците приеха това като призив за действие и започнаха да купуват, което накара стойността да се повиши с повече от 80% за един час. В началото на февруари цената за 1 Dogecoin беше под $1. Търговците едва ли ще спрат да го купуват и времето ще покаже дали могат да повишат стойността му още по-високо.

Това не е първият път, в който потребителите на интернет инвестират сериозно в каквото и да било. През януари избухна война между търговците на Reddit и брокерите на Уолстрийт. Потребителите на r/WallStreetBets започнаха да купуват акции в умиращата верига за видеоигри GameStop, като повишиха цената на акциите ѝ от $16 на $148. До началото на февруари брокерите от Wall Street успяха да намалят цената на акциите до $90 поради всякакви видове на ограниченията, но редиторите не се отказаха.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ