В Индия продават чист въздух за пари

19.11.2019, 17:00

Много предприемчиво!

   
 
В Индия продават чист въздух за пари

В столицата Ню Делхи околната среда е толкова лоша, че хората ходят на специални кислородни барове. Ето за какво иде реч.

този "лукс" струва около 4-6 долара за 15 минути. В баровете тръбите са свързани с ноздрите на посетителите, през които се пуска ароматизиран кислород. Има няколко аромата: портокал, мента, лавандула, евкалипт. Посетителите не могат да се подлагат на това повече от веднъж на ден, както и по-дълго от 15 минути.

Кислородните барове станаха популярни, заради силно замърсения въздух. От октомври насам смогът стои над столицата на Индия, училищата са затворени и използването на транспорт е ограничено. Нивото на замърсяване на въздуха е почти 10 пъти по-високо от нормалното. Всичко това се дължи на факта, че през есента селяните изгарят останките от стебла по нивите. Така те традиционно се подготвят за нови култури и продължават да го правят, въпреки забраните.

2196231

В Индия приблизително 1,5 милиона души умират всяка година поради замърсяване на въздуха. Сред причините за това са пренаселеност, електроцентрала на въглища, автомобилни емисии, газови бутилки, на които готвят повечето жители на Ню Делхи. Правителството практически игнорира този проблем.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ