Блок от милиони, бесни коли и кецове

19.09.2011, 15:28

   
 
Блок от милиони, бесни коли и кецове

Знаете ли кой е Кен Блок? А DC кецовете познати ли са ви?

Както най-вероятно се досетихте, двата въпроса са взаимно свързани. Кен Блок обаче далеч не се изчерпва само с DC. Той е луд. Буквално и ще се убедите сами в това, като изгледате видеото.

Но всичко по реда си. Първо да ви запознаем с него и да понаучите това онова от тази луда глава, а после ще се забавляваме заедно и ще подскачаме на стола от кеф, докато гледаме зверските му изпълнения.

Започваме с 1993 г., когато калифорниецът Кен Блок превръща абревиатурата DC в компания за скейт-, сърф- и мото облекла. Заедно с партньора си Деймън Уей, Блок наложи името на компанията си с помощта на мощната си маркетингова мисъл и бързо я превърна в официален спонсор на редица скейт-, сноу- и байк състезания. Продуктите им станаха задължителна емблема за всеки добър майстор в един от споменатите спортове, тъй като компанията разви стратегията си за създаване на отбори, които да покровителства. Така скейтърите, сноубордистите и байкърите се сдобиха с един добър организатор на събития, източник на стабилна и специализирана екипировка и невероятно много причини да празнуват.

И само между другото през 2004 г. ги придобиха Quicksilver и те се пренесоха от забутания град Виста в Хънтингтън бийч (Калифорния, разбира се), който няма да ви споменаваме какъв рай за спортните маниаци е.

Пречупеното D, преплетено със C, дълго украсяваше и нашите крака, но дойде времето, в което офисът реши да ги изрита. Тайно продължаваме да носим кецовете с дизайн, какъвто ни сърце поиска, и най-вероятно ще си останат едни от най-удобните ни обувки на всички времена.

Сега да се върнем към Кен. Година след придобиването на DC Блок започва състезателната си кариера с рали отбора Vermont SportsCar. Със своя тунингован Subaru WRX Sti той достига четвъртото място в рали Америка и завършва годината с награда "Новобранец на годината".

На следващата година го посреща специлна сделка от Subaru и заедно с партньора му от DC отбора, Травис Пастрана, подписват договор за спонсорство и чисто нова кола за новия сезон. Блок ѝ протрива гумите, разбира се, още в първото състезание от Националното рали, X Games и след като показва завидния си талант на всички писти, накрая застава гордо на второто стъпало на стълбичката на победителите.

Усещате, че при такъв ентусиаст няма спирачки и точно в този дух продължават постиженията му, като през 2008 г. се доказва първо в Канада, а след това и на световно ниво. От миналата година стана главният състезател на рали отбора на Monster, които съобщиха, че той ще ги представя в подбрани състезания. Изненадата беше, че го накараха да изневери на Subaru с Ford.

Не Ford обаче е името, което го прави толкова известен. А неговата DC мания. Изведе я на пиедестал и толкова силно я изстреля в очите на публиката, че все още чуваме свистене на гуми. Направи сензация още с първата си реклама, в която завъртя 4-те колела на Subaru-то и всяка следваща все повече заприличваше на холивудска продукция, докато накрая наистина го направи.

Последната му реклама е меко казано реклама. Мегахвалбата на DC е плод на фантазиите на самия Блок, като геният му във всеки един аспект, било то спортен, продуцентски, режисьорски или просто маркетингов, буквално прозира. Човекът определено знае как да си върши работата, докато се забавлява. И да печели много, много пари.

Вижте как го прави Кен Блок и ако искате да заприличате поне малко на него или да придобиете от бизнес нюха му, то попивайте ентусиазъм, като гъба в пустиня.

Сега се замислете коя е вашата страст и дали сте способни да я пренесете в бизнеса си. Ако сте прецизни колкото Кен, ще достигнете същия резултат - успех, пари и вечен купон (нещо като бизнес еквивалент на бира, секс и рокендрол).

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ