Американец си плати данъците с 5 градински колички, пълни с монети

16.01.2017, 20:15

Когато си ядосан на системата, дай ѝ да брои 700 кила стотинки!

   
 
Американец си плати данъците с 5 градински колички, пълни с монети

Когато миналата година билетчето за градския транспорт в София стана 1.60, някои хора решиха протестно да си плащат глобите с жълти стотинки. Но това просто е нищо в сравнение с геройството на американския бизнесмен Ник Стафърд, който е бил толкова ядосан на местното Министерство на транспорта, че е платил 3 хил. долара данък с 5 градински колички, пълни с около 300 хил. монети с общо тегло над 700 кг. 

Американското законодателство позволява подобен род плащания и на служителите са били необходими 7 часа, за да преброят всички монети. До гнева на Стафърд се е стигнало, след като той е поискал съвет за регистрацията на три нови автомобила. След като са го бавили няколко седмици, накрая му дали телефон, само за да разбере, че и от там не могат да отговорят на запитването му. 

1839282

Стафърд се е опитал да съди министерството, но жалбата му е била отхвърлена. В крайна сметка, след много борба, е успял да регистрира колите си, но е бил толкова ядосан, че е просто е трябвало да им отмъсти някак. И го е направил по най-добрия начин!

Малко се е набутал с допълнителни 450 долара за градинските колички, които е оставил като "подарък" на служителите, но едва ли му пука особено за това. Важното е, че е отстоял позицията си като пич и е наказал системата! Абсолютна легенда!

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ