Chevrolet Corvette плува като акула  8 Виж всички снимки

06.10.2011, 14:52

   
 

Известният най-вече в Щатите производител на високоскоростни моторни лодки, Marine Technology през последните няколко години показаха на света на какво са способни, след като представиха някои наистина уникални яхти - от конструкция, наподобяваща Mercedes SLR, до странно тематичните графики с герои от Looney Tunes. Ако хвърлите поглед върху водните им състезатели, ще се убедите и вие, че тези хора не си играят, а вършат наистина чудесна работа. През последната година явно също е кипял казанът с идеите, защото чевръстите ръце на инженерите в американската компания са сътворили нещо, което грабна и нашето внимание – яхтата ZR48, която не би означавала нищо, ако не присъстваше и името Chevrolet Corvette.

Това си е истинска близалка за разглезени бебчета, която ще издуха акъла им със своите 2 700 конски сили. Прилича изключително на един от най-известните автомобили в света, тъй като за направата на яхтата са използвани части от истински Corvette и допълнителни карбонови плоскости, които следват линиите и стила на автомобила. Всеки, който стъпи в интериорното пространство на този воден дракон, ще бъде удивен, попадайки в купето на Corvette C6 – арматурното табло, контролният панел, воланът, скоростният лост, почти цялата предна част е взета от звяра на 4 колела.

Издължената черна красавица се задвижва от Mercury Marine V8 би-турбо двигател, който я изтласква с впечатляваща мощност, а за да заглушат звука от двигателя, от компанията са заложили на 8 000-ватова озвучителна система, която се управлява от два iPad-a. Екстрите се допълват от телевизор от Apple, мобилен интернет, специална охладителна система и LED осветление, а ако смятаме и влекача като екстра, който върви в комплект с яхтата, то 1.7 милиона долара може би са оправдана цена за ZR48. Или може би само ценителите на Corvette ще са склонни да похарчат такава сума за подобно возило?

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ