9 компании, които печелят от екскременти и урина

05.11.2014, 16:10

Парите не миришат

   
 
9 компании, които печелят от екскременти и урина

Сега ще ви кажем една истина, която може би малко ще ви шашне - в лайната има адски много пари. Ако по някаква причина някога ви трябват бързa финансова инжекция и единственото нещо, което ви попадне под ръка, са нечии екскременти (или пък вашите), не бързайте да ги хвърляте погнусени, а се замислете дали не можете да спечелите мангизи от тях. Да, истински пари. Взимайте пример от следващите компании.

1. Компания: Poop Senders

Индустрия: Фекални доставки

Дейност: Ако искате отмъщение за някого, можете да го направите посредством "Poop Senders". Чрез тях можете да изпратите на врага си животинско ако по пощата. Разбира се, може да го направите и просто на шега. Има изключително голям избор - кравешки, слонски, екскременти на горила... вероятно офисът на фирмата се намира до някоя зоологическа градина.

2. Компания: Scoop Masters

Индустрия: Чистене на фекалии

Дейност: "Ако кучето ви ака... ние можем да го изчистим". Подобен е слогънът на Scoop Masters - компания, която се занимава със събиране на кучешки акита в района на Санта Кларита, Калифорния. Срещу малка месечна такса от 45 долара, професионални ако-събирачи идват в къщата ви и прибират фекалиите на кучето ви (които явно вие си събирате някъде).

3. Компания: Pee Pocket

Индустрия: Пишкане в право състояние

Дейност: Произвеждат специални формички, с помощта на които жените могат да пикаят прави. Оказва се обаче, че приспособлението е популярно и сред мъжете, но не можем да си обясним защо. Идеята не е просто да може да се уринира с изправени крака, а и да се избягват мръсните тоалетни.

4. Компания: Kopi Luwak

Индустрия: Акано кафе

Дейност: Използват фекалии от цивета и произвеждат кафе. Това е едно от най-екзотичните кафета, но и едно от най-скъпите - цената му е 50 долара за чашка.

5. Компания: Dustin

Индустрия: Продажба на урина

Дейност: Мъж на име Дъстин пуска в популярния сайт Craigslist урината си и не след дълго я продава за 20 долара. Идеята му е да я продава на наркомани, които искат да минат успешно тестовете за наркотици.

6. Компания: Frozen Poop Pills

Индустрия: Фекална трансплантация

Дейност: Clostridium difficile инфекцията вкарва в болница над четвъртът милион души всяка година и убива по 14 000 от тях. Това е само една от многото инфекции, които засяга адски много хора. В помощ обаче се притичва Frozen Poop Pills. Това са хапчета със замразени екскременти. Болните ги поглъщат, за да се излекуват. Няколко контролирани теста вече са показали положителни резултати, така че като нищо тези "хапчета" след няколко години да навлязат официално в аптечната мрежа.

7. Компания: Bristol Robotics laboratory

Индустрия: Уринарна мощност

Дейност: Идеята е, че смартфоните ни могат да се зареждат от урината. Учен от Университета по роботика в Бристол създава система, която прави така, че човек да се изпикае и да си зареди телефона. Един литър урина е достатъчен да имате зареден телефон за следващите шест часа.

8. Компания: Loowatt

Индустрия: Фекална мощност

Дейност: Първо да уточним, че този проект се финансира от Бил Гейтс и съпругата му Мелинда. В основата на идеята е тоалетната да не е с вода, а екскрементите да попадат в директен тоалетен компостер, който да ги превръща в енергия.

9. Компания: Positive Pregnancy Tests

Индустрия: Семейни отношения

Дейност: Изобщо не искаме да си представяме защо някой ще продава, а друг ще купува положителните тестове за бременност, но това чудо на търговията съществува.

Източник: Mandatory

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ