11 съвета за успех от Елон Мъск

31.08.2015, 18:02

Този пич има какво да каже

   
 
11 съвета за успех от Елон Мъск

Елон Мъск е един от най-влиятелните хора в бизнеса в момента. Наричат го "Железния човек", милиардите в сметката му се трупат безкрайно а, за разлика от много други негови "колеги" по богатство, той предпочита да влага финансите си така, че да промени света.

Повече за живота и историята на феноменалното забогатяване на Елон Мъск можете да прочете в Econ.bg. Сега ще ви занимаем с едни по-практични неща, свързани с въпросната богаташка особа. Представяме на вашето внимание 11 съвета за успех, които според Мъск могат да помогнат на всеки човек. Да видим.

1. Работете много, много здраво

Началото на успеха на Мъск е доказателство, че се е скъсвал от работа. Спял е на бюрото си, будели са го стажанти. Тотално себеотричане в името на успеха.

2. Не слушайте онези, които се съмняват в успеха ви

Когато Мъск решава да създаде SpaceX, един от приятелите му смята, че това е ужасна идея и се опитва всячески да го откаже от реализирането ѝ.

3. Трябва да харесвате това, което правите

"Ако харесвате това, което правите, ще мислите за него дори когато не работите. То е нещо, от което съзнанието ви е силно привлечено."

4. Никога не се отказвайте

В началото на SpaceX всичко върви изключително зле и 100-те милиона, инвестирани в проекта, потъват завинаги. Запитан дали не смята, че е по-добре да се откаже, Мъск отвръща, че никога не се отказва и не след дълго компанията му тръгва рязко нагоре.

5. Привличайте готини хора

Сърцето на една компания са хората, които се събират заедно и създават един продукт. Хората са най-важната част. Опитвайте се да откривате готини и смислени служители.

6. Правете нещо важно

"Ако нещо е достатъчно важно, трябва да се опитате да го осъществите, дори и да ви изглежда, че провалът ви е гарантиран."

7. Фокусирайте се върху важното

Около всяка цел има разсейващи обстоятелства, които често разконцентрират хората и променят посоката на мисленете. Фокусирайте се върху целта си и действайте смело.

8. Открийте хора, които могат да решават проблеми

Проблеми ще има много - важното е да се обградите с хора, които знаят как да ги решават.

9. Създайте смел продукт

Ако сте нови на пазара, не е достатъчно да сте малко по-добри от конкурентите си. Трябва да ги отнесете не само с качество, но и със смелост.

10. Бъдете абсурдно оптимистични

Да, често няма да успявате, вероятно ще преживеете няколко провала, но успеете ли веднъж да постигнете нещо, за което сте мислили, че е невъзможно, вече ще виждате съвсем други хоризонти, които досега са били скрити от вас.

11. Поемайте рискове докато можете

Когато сте млади, е много по-лесно да се разорите и после да успеете да се изправите на крака. По-късно вече ще сте женени, ще имате деца и няма да можете да си позволите да рискувате всичко.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ