10-те най-добри професии за хора, които не обичат да комуникират с другите

20.10.2016, 11:15

Кариерна ориентация за асоциалните

   
 
10-те най-добри професии за хора, които не обичат да комуникират с другите

Не всеки човек обича постоянно да общува с други хора. Поради тази причина британското издание indy100 направи списък на десетте професии, които изискват най-малък контакт с хора и най-малко умения в тази област. За да установи кои са те, медията използва данни от Информационната мрежа за професиите – департамент към американското министерство на труда, който съдържа информация за общо 974 професии. Всяка една длъжност получава точки от 0 до 100 в зависимост от това до каква степен за нейното упражняване се изисква контакт с други хора или приятелско отношение. Вижте кои влизат в десетката:

10. Оператор на ковашки машини – На десето място с 56,5 точки се нареждат хората, които работят на машини за обработка на метал и пластмаса.

10. Дървосекачи – Също с 56,5 точки на десето място застават дървосекачите. Тяхната професия изисква както умело боравене с брадви и триони, така и познаването на техники за безопасно падане на дърветата, така че да се минимализират щетите за околността.

8. Работници на полиращи машини – Те изглаждат и полират различни предмети от метал, дърво, камък, смола, пластмаса, стъкло и др., използвайки ръчни уреди. Точките им в класацията на Информационната мрежа за професиите са 56.

8. Геолог-техник – Това са хора, които тестват или анализират проби на полезни изкопаеми като нефт и минерали, или изследват даден терен за наличие на петрол, природен газ или други ценни залежи. Те също получават 56 точки.

6. Работници на машини за отливане – С 54,5 точки на шесто място се нарежда професията на хората, които следят за правилната работа на автоматични машини за отливане. 

5. Гладачи – Това са хората, които използват парни, хидравлични или други машини, с които премахват гънки по текстил или друг вид материи. Тяхната професия получава 53,5 точки.

5. Артисти – Тук става въпрос за хората на изкуството, които създават ръчно направени произведения, посредством плетене, грънчарство, тъкачество и други дейности, свързани с работата на ръцете. Тяхната професия получава също 53,3 точки.

3. Поети и автори на писмено творчество – Това са хора, които създават оригинални авторски текстове като сценарии, проза, поезия, текстове на песни и други. Те застават в челната тройка с 52 точки.

2. Земеделски работници – На второ място с 51,5 точки се нареждат земеделските работници, които засаждат, култивират и отглеждат плодове, зеленчуци, ядки и всякакъв друг вид реколти.

1. Ловци и трапери – С 51 точки професията, изискваща най-малко контакт с хора, е тази на ловците и траперите. Те преследват диви животни за човешка консумация на месо, кожа, стръв и др.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ