Неслучайно сте я мъкнали по студа, дъжда и вятъра. Сега тя така е замръзнала, че вие ще можете да я стоплите и да я впечатлите.
1. За начало ви трябва един истински шоколад. Бял, млечен или черен. Трябва да знаете, че истинският горещ шоколад се прави от черен шоколад. Колкото по-голямо е количеството какао, толкова по-добре. Ние предлагаме около 70%, така няма да горчи излишно.
2. Начупете шоколада и преценете на око - за една чаша са нужни 25 гр. шоколад и около 200 мл. мляко.
3. Сложете млякото на котлона на среден огън. Когато заври, сложете шоколада и намалете огъня. Бъркайте, докато не се разтопи напълно всичко.
4. Ако искате да експериментирате, можете да добавите лъжица бренди или ликьор. Ако искате вкусът на шоколада да е по-наситен, сложете щипка сол. Не е лоша идеята и с щипка индийско орехче.