Кои са супер разпознавачите и какво представлява и тяхната професия?

27.08.2020, 13:00

Това са нечовеци!

   
 
Кои са супер разпознавачите и какво представлява и тяхната професия?

Вярно е, че в днешно време компютрите могат да правят почти всичко и сериозно се притесняваме, че скоро нормалните човешки функции ще бъдат изместени от машини. Днес ще си говорим по-сериозно за разпознаването на лица. Компютрите са специалисти в тази област, но има определени условия, които им пречат да се справят с тази важна задача. Едно от тези обстоятелства е недостатъчно доброто осветление.

В тези случаи се използват специални хора, наречени супер разпознавачи или супердетектори. Ето какво трябва да знаеш за тази необикновена професия.

Какво представляват супердетекторите?

Това е определение, дадено на хора с изключително умение за лицево разпознаване. Те са в състояние да запомнят повече от 80% от лицата на хората, с които някога са се срещали в живота.

Полицейските служители по целия свят използват услугите за супердетектиране. Най-често към тях се прибягва от органите на реда в САЩ.

Как работят супер разпознавачите?

Те са в състояние да разпознаят човек както от видео, така и на живо. Полицаите показват на супердетектора снимка на престъпника, който трябва да бъде намерен. Той го запомня след няколко секунди, а след това претърсва предоставените записи от камери за наблюдение. Понякога разпознавачите се изпращат на големи събития. Те сканират помещенията, търсейки правилните лица в тълпата.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ