Когато науката съсипва любимите ти филми

31.05.2019, 15:00

Когато фактите говорят...

   
 
Когато науката съсипва любимите ти филми

1. СЛЕДИТЕ

Пришълци от космоса решават да нахлуят в нашата планета и само г-н "Смело сърце" и група странни деца могат да ги спрат, мотивирани от това, че проклетите извънземни им унищожават реколтата. Слава богу, че нашите герои успяват да открият тяхната единствена слабост ... водата!

Какво обаче не е наред с този филм? Ами, представете си, че единствената ви слабост е водата. И нямаме предвид, че не обичате да се подмивате. Имаме предвид, че допирът с вода ще ви унищожи напълно. Наистина ли ще тръгнете да завземате планета, която e 71% вода? Това е все едно ние човеците да тръгнем да завземаме планета, която е пълна със сярна киселина и сме облечени само по станиол. Гениално решение, г-н супер интелигентно извънземно!

Image result for signs movie gifs

2. АРМАГЕДОН

Астероид с размерите на Тексас се движи към Земята със същата скорост, с която ще успееш да си купиш огнестрелно оръжие в същия този щат. Понеже са го изпуснали, когато е трябвало да го засекат, NASA решава да наеме Брус Уилис и неговия екип от пехотинци, да ги пратят в космоса, да ги накарат да пробият дупка в астероида, да го натъпчат с експлозиви и отлетят обратно. 

Какво обаче не е наред с този филм? Всъщност много неща. Но най-очевидното е, че няма начин Щатите да изпуснат астероид с подобни размери. Не само че системи като Near Earth Asteroid Tracking и Maui Space Surveillance Site ще свършат тази работа перфектно, но и дори частни лица като този пич ще са способни да идентифицират подобна заплаха достатъчно рано. 

Филмът има толкова пробойни, че NASA дори са го използвали като тренировачно видео, за да видят колко от служителите им ще могат да открият всички проблеми в него. 

Image result for Armageddon movie gifs

 

3. ДЖУРАСИК ПАРК

Малка група хора са заклещени в препълнен с динозаври тематичен парк. Също така получават като бонус и група печени велосипатори, които могат да отварят вратите, сякаш цял живот само това са правили.

Разбира де, ако искаме да клонираме каквото и да е било, молекулата на ДНК трябва да бъде перфектна. Също така ДНК, намираща се в кехлибар на над 65 милиона години, ще бъде с отдавна изтекъл срок на годност. Допълнително, противно на това, което ви разказва г-н ДНК (анимираният герой от филма), не можем да заменим ДНК на други видове (като например, жаба), за да завършим веригата, когато "нещо" липсва в динозавърската. Нещо повече: дори да успеем да го направим, ще ни е нужна яйцеклетка от динозавър, за да завършим процеса. Но понеже те са изчезнали преди милиони години, ние се намираме в задънена улица. 

Jurassic Park GIF

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ