Участници в „Squid Game: The Challenge“ заплашват Netflix със съд за наранявания

25.11.2023, 12:00

Поне са оцелели!

   
 
Участници в „Squid Game: The Challenge“ заплашват Netflix със съд за наранявания
Източник: IMDB

Двама състезатели от "Squid Game: The Challenge" на Netflix заплашват със съд американския стрийминг гигант и продуцентите на шоуто заради наранявания, които са получили по време на снимките.

В новоиздадената състезателна поредица 456 души се заемат с игри от детството, познати от корейската драма от 2021 г., която се превърна в най-успешното шоу на Netflix досега.

Британска адвокатска кантора за телесни повреди представлява неназованите играчи, които казват, че са "претърпели проблеми като хипотермия и увреждане на нервите в резултат на недостатъчно високи стандарти за безопасност на снимачната площадка", докато са снимали в Обединеното кралство, съобщава Deadline.

"Изпратихме искови писма от името на състезатели, пострадали в това шоу. От това, което ни беше казано, те надхвърлиха границите на безопасността в името на забавлението. Продуцентските компании трябва да гарантират, че стандартите за здраве и безопасност в техните предавания не излагат хората на риск от нараняване", казва изпълнителният дикректор.

Исковите писма са първата стъпка, която се предприема и фирмата казва, че събира допълнителни доказателства и след това ще заведе дело, ако е необходимо. В момента фирмата представлява двама състезатели, но е в комуникация с други потенциални ищци.

Състезателите твърдят, че нараняванията са настъпили по време на заснемането на първата игра от поредицата, "Red Light, Green Light", в Cardington Studios, бивша база на Кралските военновъздушни сили в Бедфорд, докато температурите паднали до -3C. Макар шоуто да изглежда така, сякаш цялото състезание е продължило само пет минути, поредицата всъщност е заснета в продължение на няколко часа по време на мразовити зимни условия.

"Хората бяха изнасяни от медици, но не можахме да кажем нищо. Ако говориш, значи си навън", казва един от състезателите.
   
 
ЕТИКЕТИ
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ