Том Харди - луд и нечестно талантлив

05.05.2015, 11:02

Десет от най-запомнящите се негови роли

   
 
Том Харди - луд и нечестно талантлив

Само за десетина години сладникаво симпатичният Том Харди успя да извърви пътя от непознато лице, имащо нужда да се наложи във филмовия свят, до една от най-големите съвременните филмови звезди. Нашите приятели от Operation Kino са решили по този повод да ни припомнят десет от най-запомнящите се кино превъплъщения на Харди, като е редно да се уточни, че "запомнящ се" не означава задължително "най-добър".

Бронсън/Bronson

1501088

Въпреки че дебютът на Харди е епизодична роля във високо оценения военен сериал "Братя по оръжие" от 2001 г., ролята, която наистина му дава възможност да покаже на какво е способен, идва под режисурата на Николас Виндинг Рефн в "Бронсън" – шантаво заснета биография за най-буйния затворник в Англия. Плешив, мускулест и със засукан мустак, Харди, напълно неразпознаваем, успява да покаже абсурдния персонаж на Бронсън като вечно тласкан между комичното и трагичното герой, луд, но и впечатляващо трогателен. Шокиращата физическа трансформация и потапянето в обезпокоителното психологическо състояние на Бронсън печелят на Харди наградата за главна мъжка роля на Британските награди за независимо кино и го превръщат в един от обещаващите млади таланти.

Генезис/Inception

1501089

След като участва в адаптация на "Брулени хълмове", където играе ролята на мрачния и преследван от миналото Хийтклиф, Харди прави големия скок към високобюджетните продукции. Това става с "Генезис" на Кристофър Нолан. Макар и второстепенна, ролята му на фалшификатора Иймс изпъква, а това не е малко, имайки предвид ограниченото екранно време и огромния ансамбъл от звезди. На всичкото отгоре успява да си извоюва и една от най-запомнящите се реплики: You mustn’t be afraid to dream a little bigger, darling.

Бойна кръв/Warrior

1501090

"Бойна кръв" се очертаваше като глуповат филм за ММА, а всъщност се оказа една от приятните изненади на 2011 г. Героят на Харди се завръща при баща си алкохолик и подновява тренировките, притиснат от обстоятелствата, подобно на брат си (Джоел Еджъртън), който се записва за същия шампионат. Ролята на Харди е напълно изградена около физическата подготовка. С леко приведена стойка и смръщени вежди, героят му излъчва заплашителност и остава запомнящ се, въпреки схематичната драматургия.

Вижте кои са останалите най-запомнящи се роли на Том Харди само в Operation Kino.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ