Стана ясно кои ще са песните в саундтрака на "Trainspotting 2"

11.01.2017, 20:15

Могат ли да достигнат високата летва, поставена от първата част?

   
 
Стана ясно кои ще са песните в саундтрака на "Trainspotting 2"

Не са много филмите (книги, песни и прочие), които успяват перфектно да уловят духа на цяло едно поколение, но тези, които го направят заслужено след това биват наричани шедьоври. Когато става дума за 90-те безспорно един от тези шедьоври е "Trainspotting" на Дани Бойл, адаптиран по едноименния роман на Ървин Уелш. 

Филмът е изпълнен с пленителни персонажи и незабравими моменти, но може би най-силното му качество е безпогрешният саундтрак. В него присъстват култови имена като Iggy Pop, Lou Reed, Blur, Pulp и буквално всяка сцена е озвучена от най-перфектната за целта песен. По отношение на музиката си, "Trainspotting" е учебник за правене на филми. 

 

Е, само след около месец ще се появи дългоочакваното продължение "T2: Trainspotting", което ще се води предимно (но не изцяло) по продължението на книгата - "Порно". Режисьор пак е Дани Бойл и всички любими персонажи пак ще се завърнат, така че съмнения за качеството може да има единствено по посока саундтрака. И то не дали ще е добър (няма как да е лош), а дали ще достигне високата летва на предшественика си.

Макар и трудно, вече можем да преценим, защото Independent съобщи, че вече са ясни песните от филма. Смесица от старо и ново, като пак ще има Iggy Pop и Underworld, но този път в компанията на The Clash, Run DMC, Blondie, Queen и Wolf Alice. Изглежда добре! Остава да видим какво ще е усещането във филма. Световната премиера е на 10-ти февруари, тогава ще разберем.

1836667

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ