Смразяваща подборка от нови филми на ужасите, които да гледаш този Хелоуин 5

19.10.2022, 10:00

Давай ги насам!

   
 
Смразяваща подборка от нови филми на ужасите, които да гледаш този Хелоуин
Източник: bloody-disgusting.com

От една страна годината почти се изниза и това хич не ни се нрави, но пък от друга, отново е есен и в нас напира настроение за страшни филми. Индустрията не си поплюва в това отношение и в момента мрежата гъмжи от всевъзможни продукции, от които могат да ти настръхнат косите. На всичкото отгоре списъкът наистина е впечатляващ и включва както продължения на вечните класики, така и съвсем нова и свежа порция ужас. Колкото и високи да са очакванията ти за страшни филми тази година, те не просто ще бъдат оправдани, а направо надминати.

Време е да загасим лампите, да взмем една купа с пуканки и да се оставим на страха да ни обземе:

"Писък 5"

Един от първите филми на ужасите, който излезе през 2022 г., бе именно той. Петата част от франчайза се развива двадесет и пет години след оригинала и представя нов убиец с маската на Ghostface, който преследва жертвите си още по-ожесточено. Като част от оригиналния актьорски състав ще видим актьори като Нийв Кембъл, Кортни Кокс и Дейвид Аркет. Но също така ще се срещнем с няколко нови жители на Уудсбъро, изиграни от Мелиса Барера, Мейсън Гудинг, Дилън Минет, Джак Куейд, Джена Ортега и др.

 

 

"Тексаско клане"

Класиката се завръща, но този път ще се иазлъчва ексклузивно в Netflix. Като директно продължение на оригиналния филм от 1974 г., историята се върти около Leatherface и много нови жертви, които несъзнателно разрушават дома му. Актьорите в състава са Елси Фишър, Сара Яркин и Нел Хъдсън.

 

 

"Свежатинка"

Уморена от приложенията за запознанства, Ноа (изиграна отДейзи Едгар-Джоунс) най-накрая среща очарователния Стив (Себастиан Стан) в магазина за хранителни стоки. Ноа дава номера си на Стив, отива на среща с него и бързо хлътва до уши. След това двамата тръгват на романтичен уикенд, но розовата картина скоро изчезва, когато Ноа открива изкривените предпочитания на Стив.

 

 

"You Won't Be Alone"

Действието се развива през 1800 г. в малко село в Македония. Филмът описва тревожната поредица от събития, които се случват, след като младо момиче на име Невена, е отвлечено от митична, кръвожадна фигура на име Старата мома Мария, известна още като Вълкоядката. Когато Невена е трансформирана във вещица от Старата мома, тя започва да убива селяни и бързо научава, че има силата да открадне самоличността на своите жертви.

 

"Choose or die"

Могат ли видеоигрите да убиват? Choose or Die разказва историята на Кайла, млада студентка, която наскоро е била уволнена и се натъква на стара видео игра от 80-те години на миналия век - привидно невзрачна находка, докато не осъзнава, че може да получи парична награда от 125 000 долара, обещана на победителя. С помощта на приятеля си, Кайла започва да играе играта в стил "Избери своето приключение". Но след като възникват поредица от ужасяващи моменти и реалността започва да се размива, Кайла и Айзък откриват, че това, което се случва, изобщо не е игра.

 

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ