Първообразите на някои анимационни герои всъщност са знаменитости

21.08.2020, 09:00

Но кои?

   
 
Първообразите на някои анимационни герои всъщност са знаменитости

В Дисни си има обичай да се рисуват анимационни герои базирани на известни личности. Обикновено актьорът, който е избран за първообраза на героя, го и озвучава. Нека видим кои са известните личности, вдъхновили любимите ни анимационни образи.

Аладин - Том Круз

2243287

На пръв поглед те не са много сходни, но Аладин приема от Круз своя отличителен белег - лесно разпознаваема усмивка. Отначало героят трябва да изглежда съвсем различно - 13-годишно ниско и нахално момче. Начинът, по който беше нарисуван в крайна сметка много наподобява Том Круз.

Джинът - Робин Уилямс

2243291

Ролята на Джин е първоначално написана, за да бъде озвучена от комика Робин Уилямс. Създателите заснемат кратък епизод, в който застъпват анимацията със запис на монолог на Робин Уилямс и след това той се съгласява да участва в проекта. По-късно актьорът заявява, че се съгласява, защото иска да остави "нещо прекрасно" за децата си.

Скар - Джеръми Айрънс

2243288

Във външния вид на Скар са загатнати чертите на Айрънс, а в навиците му - изискаността на актьора. Айрънс харесва героя, въпреки че е главен антагонист на анимацията.

Урсула - Дивайн

2243290

Образът на Урсула е копиран от мъж. Нейният първообраз е Харис Милстед, който се изявява като екстравагантен травестит под псевдонима Дивайн. Актьорът трябваш да озвучи главната героиня, но почива година преди премиерата на анимацията.

Лешоядите от "Книга за джунглата" - The Beatles

2243289

Те трябва да озвучат птиците, но поради натоварения график не успяват да го направят. Единствено външната прилика  напомня за неуспешното сътрудничество.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ