Първият тийзър трейлър на House of the Dragon е тук!

06.10.2021, 09:00

Жестоко!

   
 
Първият тийзър трейлър на House of the Dragon е тук!

HBO пусна първия тийзър трейлър на House of the Dragon - дългоочакваната предистория на Game of Thrones, която трябва да се появи следващата година. Ето какво знаем по въпроса.

Още през 2017 г. HBO говори за четири спин-офа на Game of Thrones. Първата предистория трябваше да бъде телевизионният сериал "Дългата нощ" с Наоми Уотс в главната роля. Планирано е сюжетът на сериала да покаже периода от хиляда години преди събитията от Game of Thrones и да разкаже за произхода на Белите бродници. Но през 2019 г. ръководството на HBO закри проекта и се съсредоточи върху друга предистория House of the Dragon.

House of the Dragon ще се основава на книгата "Огън и кръв" на Джордж Мартин. Предисторията се развива 200 години преди събитията от оригиналния сериал. Сюжетът се фокусира върху гражданската война във Вестерос, която започва поради разцепление в дома Таргариен. Според историята в книгата, след смъртта на крал Висерис, децата му, принцеса Райнира и принц Ейгон, едновременно декларират правото си на Железния трон. В резултат на разрива избухва война, която причинява смъртта на много членове на Таргариен и техните дракони.

Който ще участва в House of the Dragon?

Пади Консидайн ще играе крал Висерис Таргариен, а Оливия Кук ще се превъплъти в съпругата му Алисент Хайтауър. Актрисата Ема Д'Арси ще видим в ролята на принцеса Райнира, а Мат Смит - Деймън Таргариен, по-малкият брат на краля. Кой е получил ролята на принц Аегон, все още не е известно.

Това, което знаем домомента е, че "House of the Dragon" ще излезе през 2022 г. като точната дата все още не е определена. Епизодите ще бъдат още 10.

Снимките на предисторията започнаха през април тази година и продължават до момента. По-голямата част от снимките се провеждат във Великобритания, като определени сцени са заснети в Португалия, Испания и Калифорния. Изглежда, че ще видим същите зашеметяващи локации, както в Game of Thrones. Сценарият за House of the Dragon е написан от самия Джордж Мартин, но скандалните сценаристи Дейвид Бениоф и Д.Б. Вайс, които всички обвиняват за неуспешния край на Game of Thrones, не участват в предисторията. Водещи на проекта са Мигел Сапочник, който режисира един от най -добрите епизоди на сериала.

***

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ