Най-добрите филми за 2015 г. според авторите на Operation Kino

22.02.2016, 17:00

Професионално и напълно пристрастно

   
 
Най-добрите филми за 2015 г. според авторите на Operation Kino

Седмица преди връчването на "най-престижните" награди за кино, най-накрая и ние сме готови с нашата оценка за изминалата 2015-та година. Отново не сме правили обща "ултимативна" селекция на "Операцията", а предлагаме 10-ките с най-добрите филми (подредени по азбучен ред) на всеки един от водещите автори на ревюта в сайта. Ако пък чак толкова държите да разберете кои са всеобщите фаворити, просто разцъкайте отделните класации и лесно ще ги забележите. Спойлър, оглеждайте се за "Лудия Макс: Пътят на яростта" и "Ex Machina: Бог от машината".

Досега условията дадено заглавие да попадне в който и да е от "топовете" на групата бяха филмът задължително да е разпространяван на голям екран (в това число и фестивални прожекции), но този път, както обещахме покрай миналогодишната ни класация, сме включили и такива, които сме гледали в домашни условия. Смятаме, че така разнообразието е малко по-голямо. Също така, бяхме и малко по-гъвкави по отношение на времевия отрязък, като разширихме предишната календарна година до момента на публикуването на класацията (така догодина няма да включваме филми от 2015-а, които са дошли у нас с огромно закъснение).

Това, което остава непроменено, е, че всеки един от нас даде и предложения за най-добри комерсиални, "feel good" или "guilty pleasure" филми, както и за разочарования или откровени тъпни. Тези категории са по 5 филма на човек, като изключение правят само тези на Димитър Дринов, които са по 10 – самоцелната "институционна логорея" приема всевъзможни форми.

За да видите отделните топ предложения на всеки един от авторите, цъкате на името му и както винаги, имайте предвид, че не всеки е гледал всичко – не сме правили задължителни групови гледания. Ще се радваме да споделите мнение.

Най-добрите филми за 2015 г. според авторите на Operation Kino ще откриете тук.

   
 
ЕТИКЕТИ
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ