Майката на жертва на Дамър: Жалко е, че хората могат да правят пари с нашата трагедия

13.01.2023, 10:00

По повод наградата Златен глобус на Евън Питърс

   
 
Майката на жертва на Дамър: Жалко е, че хората могат да правят пари с нашата трагедия

Шърли Хюз, майката на една от жертвите на Джефри Дамър, се обяви против спечелването на Златен глобус на Евън Питърс, след като звездата от сериала получи приза на церемонията във вторник.

"Има много болни хора по света. Хората, които печелят актьорски роли и играят убийци, поддържат манията и това кара болните хора да процъфтяват от славата.", каза Хюз пред TMZ.

Питърс изигра скандалния сериен убиец, който убиwa и разчленqwa 17 мъже и момчета в Уисконсин между 1978 и 1991 г. в "Dahmer — Monster: The Jeffrey Dahmer Story" на Netflix. Той спечели наградата за най-добър актьор в ограничен или антологичен сериал или телевизионен филм във вторник вечерта.

Хюз също изрази разочарование от Питърс, че не e отдал почит на жертвите на убиеца и техните семейства по време на речта си при приемане на наградата.

Докато приемаше наградата, Питърс каза, че се надява нещо добро да дойде от неговата победа и самия сериал. Хюз е скептична към тази надежда, като каза, че нищо добро няма да дойде от наградата на Питърс. По-скоро то само усложнява трагедията за семействата на жертвите, принуждавайки ги да преживеят скръбта си отново.

"Жалко е, че хората могат да вземат нашата трагедия и да правят пари. Жертвите не са видели нито цент. Преминаваме през тези емоции всеки ден.", допъни майката.

Създадена съвместно от Райън Мърфи и Иън Бренън, поредицата "Дамър" се сблъска с негативни реакции и критики заради подхода си към семействата на жертвите на Дамър.

Според Forbes сериала на Netflix стана вторият най-популярен англоезичен сериал на стрийминг титана за всички времена през октомври.

 



   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ