Мадс Микелсен разкри защо винаги играе злодеи

27.11.2023, 09:59

Не можем да отречем, че му отива!

   
 
Мадс Микелсен разкри защо винаги играе злодеи
Източник: IMDB

Мадс Микелсен е познат за франчайзите с роли в "Казино Роял", "Доктор Стрейндж", "Rogue One: История от Междузвездни войни", "Фантастични животни: Тайните на Дъмбълдор" и "Индиана Джоунс". Датският актьор е склонен да играе злодеи в холивудските филми и наскоро той говори за това по време на майсторски клас на филмовия фестивал в Маракеш.

"Това е съвсем просто. Това е смешният акцент. Толкова е просто. Преди бяха германци, после британци; след това руснаците, а след това по някаква причина се влюбиха в датския акцент. Това определено е част от него. След това, ако американците видят нещо, което харесват, те имат склонност да опитат да го копират, нали. Но имах късмета да правя различни злодеи в различни вселени. Има голяма разлика между Marvel и "Джеймс Бонд"… но никога не мисля за това твърде много. В Дания не го делим на лоши и добри момчета, гледаме по-сложни герои", казва той.

Микелсен е носител на почетната награда за кариера Etoile d'Or на филмовия фестивал в Маракеш тази година, който също организира гала прожекция на новия му филм и участието на Дания в Оскар "Обетованата земя".

по време на майсторският клас той говори пред препълнено кино, пълно с млада, оживена тълпа от предимно амбициозни актьори и режисьори.

 


   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ