Ловците на духове се завръщат с пълна сила другото лято

12.07.2015, 13:28

Очакваме ги с нетърпение

   
 
Ловците на духове се завръщат с пълна сила другото лято

Има още година и малко до премиерата на новия "Ловци на духове", но просто не можем да се удържим – трябва да ви разкажем какво се случва около проекта (наречете го продължение, ако искате, или римейк, рибуут, или каквото смятате за най-подходящо). Снимките започнаха и въпреки че явно не е дошло времето за тийзър – дали под формата на трейлър или плакат, все пак има достатъчно информация, която си заслужава да ви представим. А какво ще научим покрай предстоящия Comic-Con, можем само да гадаем.

1535035

Да започнем с най-важното и това е кастингът, от който зависи почти всичко – във филм като "Ловци на духове" дори най-страхотните шеги, невероятни ефекти и супер завръзка не могат да оправят положението, ако главните герои и актьорите, които ги изпълняват, не са на ниво. В оригинала имахме Бил Мъри, Дан Акройд и Харолд Реймис, както и подкрепата на жестоки поддържащи актьори (сред които Сигорни Уивър) и всичко това под режисурата на Айвън Райтман. Сега положението е доста по-различно, но това е нормално и дори окуражаващо – най-обикновен римейк няма как да достигне класиката и само ще ни развали хубавите детски спомени.

1535039

За щастие, новият филм се очертава доста добре, стига да не се притеснявате от заглавия с женски персонажи в центъра. Сега под режисурата на Пол Фийг ("Bridesmaids", "Шпиони") главните ловци на духове се изпълняват от великолепната Кристен Уиг, все по-популярната Мелиса Макарти, Кейт Макинън и Лесли Джоунс, а в ролята на техен асистент/телефонист/секретар/рецепционист ще видим Крис Хемсуърт. Точно така, самият Тор ще замести Ани Потс, която в оригинала играеше безумно забавната Джанин. Крис обаче ще се подвизава под името Кевин, което по някаква незнайна причина ни се струва още по-забавно. Въобще, много ни харесва идеята звезда като Хемсуърт, който на всичкото отгоре е доста впечатляващ като размери и външност, да играе секретар на новите ловци.

1535041

За съжаление, засега нямаме кадри от самия филм, който в момента се снима в Бостън, но вече можем да добием известна представа как ще изглеждат главните герои (и с какво ще се придвижват). Ето няколко доста яки снимки на униформите, специалните "proton packs", които изглеждат много добре, и новия вариант на класическия ECTO-1 автомобил. За сравнение сме подбрали и една особено добра задкулисна снимка от оригиналния екип ловци на духове.

1535037

1535043

1535040

1535042

1535036

Компания на главните дами и техния асистент ще правят още Нийл Кейси в ролята на главния злодей, Анди Гарсия като влиятелен политик, Сесили Стронг, Майкъл К. Уилямс и Мат Уолш – за последните двама знаем само имената на героите им (Хокинс и Рурк), но засега нямаме никакви подробности за ролите им. Сигурни сме, че съвсем скоро ще знаем още много и ще се включим отново – най-късно с някой як трейлър.

Кристен Уиг и Мелиса Макарти са Ерин Гейблър и Аби Бергман – автори на книга, чиято теза е, че духовете наистина съществуват. Няколко години по-късно героинята на Уиг Ерин печели престижна учителска позиция в Колумбийския университет, но след като книгата ѝ отново влиза в общественото полезрение, тя е изхвърлена с подигравки от учените среди. Впоследствие Гейблър се събира отново с Бергман и останалите две, борещи се с фантоми и носещи протонни раници дами, и получава сладко отмъщение, когато призраци нападат Манхатън и тя и нейният екип трябва да спасяват света.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ