Комикс герои, които са вдъхновени от истински хора

16.12.2020, 09:00

Любопитно!

   
 
Комикс герои, които са вдъхновени от истински хора

Героите от комиксите не са просто плод на нечие въображение. Голяма част от любимите ни образи са вдъхновени от истински личности. Нека видим кои са те!

Harley Quinn

2265010

Образът на Harley Quinn е измислен от художника Пол Дини. Той е вдъхновен от героинята на актрисата Арлин Соркин в телевизионния сериал "Дни на нашия живот" - сапунена опера, която се излъчва в Америка от 50 години. В един от епизодите Соркин се появи в костюм на арлекин. И това предопределя образа на Харли в комиксите и анимационните филми. Но пък в наши дни всички я помнят най-вече в образа, който се появи през 2016 г. - Марго Роби с провокативни дрехи и с две опашки, боядисани в розово и синьо.

Iron Man

2265009

Милиардерът, гений и плейбой Тони Старк, известен още като Iron Man, се появява за първи път в комиксите през 1963 г. Неговите създатели Стан Лий и Джак Кери са вдъхновени от външния вид и характера на истинския милиардер Хауърд Хюз. Той e изобретател и пътешественик, филантроп и плейбой, продуцент и дори режисьор. Съвременният Iron Man от филмите, изигран от Робърт Дауни-младши, има различен прототип - Илън Мъск. Актьорът разговаря много с Мъск и голяма чат от епизодите на филма са заснети на територията на SpaceX. За помощта му в работата по продукцията, на Мъск дори е дадена епизодична роля.

Луцифер

2265007

Падналият ангел Луцифер се появява в комикса Sandman на Нийл Гейман. Той е фен на Бaуи и иска да го увековечи в работата си. Писателят практически принуждава художниците на комикси да нарисуват Луцифер с външния вид на Бауи. На всички опити да се спори с него, Гейман казва: "Ако не нарисувате Дейвид Бауи, ще трябва да преправите персонажа, докато той не прилича на Дейвид Бауи."

Хълк

2265008

Създателят на Хълк Джак Кърби веднъж видял жена да повдига задната част на кола, за да спаси сина си и тогава разбрал, че отчаяният човек е способен на всичко. И така се ражда идеята за супергерой, който става невероятно мощен под въздействието на емоциите.

Зеленият фенер

2265006

Мартин Нодел измисля Зеления фенер, след като вижда водач на метрото в Ню Йорк да спасява пътници. Той ги превежда през тъмните тунели, държейки пред себе си фенер.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ