Каква ще бъде предисторията на Game of Thrones и кога да я очакваме?

08.10.2020, 10:00

Нека разберем!

   
 
Каква ще бъде предисторията на Game of Thrones и кога да я очакваме?

През 2019 г. HBO започна снимките на една предистория на "Game of Thrones", а в края на юли 2020 г. стана известно, че ще има и втора. Нека да разберем какви са предисториите и кога да ги очакваме:

След финала на "Game of Thrones" HBO планира да заснеме няколко предистории наведнъж. Отначало беше известна само "Long Night". Сюжетът трябваше да се развие 1000 години преди събитията от сериала и да разкаже за първите хора и белите бродници. Наоми Уотс изигра главната роля, но ръководителите на HBO не харесаха пилотния епизод. Екипът засне пилотния епизод няколко пъти, но предисторията за бродниците все пак бе отменена.

За какво става дума в новия предистория "House of Dragon"?

"House of Dragon" ще бъде базирана на книгата "Огън и кръв" на Джордж Мартин. Сюжетът се върти около династията Таргариен 300 години преди събитията от "Game of Thrones". Между другото, Джордж Мартин ще бъде и сценарист, както в първите сезони. Но скандалните сценаристи Дейвид Бениоф и Д.Б. Вайс, които всички обвиняват за неуспешния завършек на "Game of Thrones", не участват в предисторията.

Кой участва в "House of Dragon"?

Главната роля в сериала ще играе Пади Консидайн, звездата на Peaky Blinders. Неговият герой, крал Визерис, ще бъде изправен пред дилема - как да бъде едновременно добър човек и добър владетел.

Продуцентите обявиха, че ще отнеме поне две години, за да заснемат 10 епизода на House of the Dragon. Официалната дата на излизане все още е тайна, но определено няма да се появи преди 2022 година.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ