Как се снимат бебета и деца във филмите?

29.05.2020, 09:30

Никога не сме се замисляли!

   
 
Как се снимат бебета и деца във филмите?

В много от любимите ни филми има деца, но дори и не сме се замисляли как става номерът. Все пак не е лесно да се справиш с едно малко дете, особено бебе, пък какво остава да го снимаш във филм.

Ето как става магията!

Как се търсят деца за заснемане на филм

В Калифорния има определени закони, които регулират работата на детските актьори. Например, дете може да участва в снимките, ако са минали поне 15 дни от раждането. Специални агенции са тези, които се занимават с търсенето бебета за Холивуд.

Най-търсените са близнаци

Първо, това се дължи на снимките. Близнаците могат да се заместват един друг, така че снимането става много по-бързо. Второ, близнаците обикновено изглеждат по-малки от другите деца. Те наистина изглеждат като бебета, дори ако вече са много по-големи.Има и случаи, в които едно дете може да играе близнаци. Така например е във филма "Междузвездни войни" - едно дете играе Люк и Лея Скайуокър.

Графикът за снимане се върти около бебето

Ако екипът трябва да заснеме сцена с бебето, снимките се изграждат около неговия график. Продуцентите и режисьорите се опитват да сведат до минимум всички забавяния. Бебето се носи на обекта заедно с родителите. През цялото време на снимките му се назначават наставник и детски преводач.

Как карат децата във филмите да плачат?

Тук е необходим детски преводач. Той стои зад камерата и започва да плаче, за да предизвика реакцията на детето. Между другото, методът не е измислен веднага. Първоначално към децата бива насочвана ярка светлина или около тях ббива издаден много силен и неприятен звук, което не е особено хуманно.

Понякога вместо деца използват кукли

Тук не става въпрос за онези евтини кукли, които понякога заменят бебетата в нискобюджетни телевизионни предавания, а за много реалистични манекени. Те тежат приблизително колкото истинско дете, могат да движат краката и ръцете си, да мигат, а кожата им наподобява тази на бебе. Използването на манекени е от полза не само защото те могат да бъдат премахнати без ограничение, но и заради цената: бебешкият робот струва няколкостотин долара седмично, а истинските детски актьори са много по-скъпи. Удобни са и за използване при заснемане на опасни предмети или на шумни места.

Как се снимат деца във филми на ужасите?

Ако бебетата не разбират нищо, то по-големите деца могат да се уплашат, когато снимат филми на ужасите. Затова те, като правило, не знаят, че участват във филм на ужасите - екипът представя всичко като игра. От тях се иска да тичат наоколо с куклата, да говорят на стената или да се намажат с червена боя.

2230257

На снимачната площадка няма чудовища и страшна музика - всичко това се наслагва по време на инсталацията. Понякога, за да не разберат какво става, сцените се снимат в обратен ред. Например актьорът Дани Лойд, който изигра момчето в "Сиянието", разбира, че е участвал във филма на ужасите чак на 16 години, когато гледа пълната версия на филма.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ