Всичко, от което имаш нужда и огромният Еди Редмейн

23.02.2015, 15:25

Ревю за "Теорията на всичко" от Operation Kino

   
 
Всичко, от което имаш нужда и огромният Еди Редмейн

Еди Редмейн съвсем заслужено грабна "Оскар"-а за най-добра мържка роля на церемонията по връчването на наградите на Американската филмова академия, провела се само преди няколко часа, така че не виждаме по-добър повод да ви запознаем с ревюто на Operation Kino, част от което публикуваме тук и сега:

"Теорията на всичко" е от тези филми, които обикновено наричаме малки. Но както всичко на този свят, и това е относително. Със сигурност любителите на десептикони и други играчки за подрастващи ще повърнат още на десетата минута, но както се казва, чувствата са взаимни. С правилната нагласа не е трудно да се разбере защо филмът на Джеймс Марш се превърна в един от фаворитите на сезона.

В началото е добре да се разделим с някои заблуди. Това не е биографичен филм, нито филм за важно научно откритие. Това е романтична драма. Макар и да не се отличава с особена оригиналност, сценарият се справя перфектно със задачата да поддържа нивото на емоционално напрежение, да държи зрителя съпричастен към съдбите на героите и не на последно място да забавлява с оригинално британско чувство за хумор. Сценаристът Антъни Макартън адаптира биографичната книга на Джейн Хокинг – бивша съпруга на Стивън и главна героиня във филма, умело и с добре премерени хватки, които да разчувстват не само зрителя, но и членовете на Филмовата академия.

С няколко преминали незабелязано продукции зад гърба си, Джеймс Марш като че ли най-после е открил истинското си призвание като майстор на романтичните сюжети. Без чудеса от режисьорска храброст, той постига солиден резултат, в който трудно могат да бъдат открити пропуски. През неговия поглед животът на Стивън Хокинг се превръща в съвременна приказка, в която триумфът и трагедията са просто песъчинки в безкрайния космос.

В Operation Kino ще откриете причините Еди Редмейн да грабне заслужено ценния "Оскар", както и цялото ревю за "Теорията на всичко".

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ