3 супер важни неща, който си пропуснал в първия епизод от последния сезон на Игра на тронове!

16.04.2019, 11:00

Сезонът на спойлерите е отворен!

   
 
3 супер важни неща, който си пропуснал в първия епизод от последния сезон на Игра на тронове!

УРА! УРА! УРА! Започна началото на финала за всички фенове на легендарния сериал Игра на тронове (горе-долу половината свят). Гледай си епизодите на време защото като нищо ще те изненада някой друг спойлер в социалните мрежи и ще ти развали удоволствието. Ние сме ти приятели за това изчакахме повече от 24 часа, за да ти покажем какво преди всичко си изпуснал в 1 епизод от финалния 8 сезон.

ВНИМАНИЕ! ПО-ДОЛУ ИМА СПОЙЛЕРИ, ОТНАСЯЩИ СЕ КЪМ I ЕПИЗОД! АКО НЕ СИ ГО ГЛЕДАЛ ПО-ДОБРЕ СИ НАМЕРИ НЕЩО ДРУГО ИНТЕРЕСНО ЗА ЧЕТЕНЕ ОТ САЙТА!

НОВА ЗАСТАВКА

2151408

Зрителите свикнаха на схематичната заставка да виждат карта на Вестерос, а понякога на Есос. Сега HBO промениха това и картата показва как стоят нещата към сегашния момент. Титрите започват с вече разрушената Стена. Именно от там нахлува армията на Краля на Нощта, а първият замък, който ще го отнесе е Последно огнище.

ОГЛЕДАЛЕН СЮЖЕТ

2151409

Сюжетът на първия епизод от осмия сезон е много подобен на сюжета на първия епизод от първия сезон – това се вижда още в първите кадри: Санса Старк, срещайки се с Денерис, повтаря думите на баща си Нед Старк, когато се среща с Робърт Баратон в началото.

По-късно виждаме и друга сцена: едно безимено момче се изкачва на дърво, за да разгледа по-добре пристигането на армиите на Джон Сноу и Даенерис подобно на Бран Старк преди пристигането на кралския двор.

Сценаристът Дейв Хил добре се справя със ситуацията. Това е направено най-вероятно, за да се запознае публиката със ситуацията – опресняващ момент. Зрителите успяха да видят оцелелите герои и да обновят връзката си с тях.

СЕКРЕТНО ОРЪЖИЕ

2151406

Един от най-любопитните моменти стана срещата на Аря Старк и Джендри в момента когато в ковачницата се изготвят оръжия от драконово стъкло. Аря моли ковача да направи тайнствено оръжие по нейна схема.

Ако разгледаме схемата внимателно става ясно, че това е вид копие от две части. Старката му показва и ножа от валирианска стомана, който най-вероятно ще послужи за материал. Защо и трябва точно такова оръжие не става ясно.

Междувременно човекът, отговарящ за развитието на оръжията за сериала, Томи Дън, наскоро каза пред изданието Vanity Fair, че е продуцирал "нещо много важно" за последния сезон (в първоначалното интервю той използва думата showstopper – "нещо, което ще обърне сюжета") – оръжие, което може да се използва по два различни начина.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ