"Game of Thrones", ама анимационен?!

27.09.2017, 09:00

Дракони, битки и завоевания

   
 
"Game of Thrones", ама анимационен?!

HBO пусна 45 минутен анимационен филм, в който се разказва за предисторията от събитията в "Игра на тронове". 

Всичко започва от древната Валирия – родното място на Таргариен и техните дракони. Това било развито кралство с напреднала цивилизация и население, което управлявало стихиите и дракони с магия. Но  катаклизъм унищожил древната цивилизация, Таргариените заминали за цитаделата Драконов камък, който бил по това време най-западната точка на Валирия. Тогава Таргариените изоставили валирианските богове и приели вярата в Седемте, доминиращата религия във Вестерос

Век след този катаклизъм Егон I Завоевателя, започнал завладяването на Вестерос, приземявайки се с драконите и армията си на място, където по късно щял да се построи града Кралски чертог. Шест от седемте кралства паднали пред него.

Уникални сред благородните семейства на Вестерос, Таргариените продължили валирианската традиция от кръвосмешителни бракове, женейки се брат за сестра. Фразата "кръвта на дракона" се отнася към няколко типични черти на Таргариените: сребърно-златна (или платинена) коса и виолетови очи. Някои от Таргариените също така имат висока търпимост към горещината, понеже по незнайно каква причина те са имунизирани към нея.

Гледай:

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ