Синият екран на смъртта става зелен в Windows 10

29.12.2016, 16:30

Microsoft освежават начина за съобщаване, че операционната ви система е мъртва

   
 
Синият екран на смъртта става зелен в Windows 10

Легендарнrият син екран на смъртта (BSOD), който се появява при критична грешка на операционната система, скоро ще стане зелен за потребителите на Windows 10, съобщава The Verge. Това стана ясно след изтекли през тази седмица кадри от новия ъпдейт на ОС-то (build 14997), който в момента е в тестов период и вероятно скоро ще бъде пуснат официално.

1829582

Все още не е ясно дали зеленият екран ще замени традиционния, тъй като според тестващите ъпдейта потребители той се появява само при грешки свързани с новия билд, а познатите стари грешки все още са съпътствани от класическия син екран. Възможно е промяната да е сложена само за по-лесно разграничаване на новите грешки от програмистите и да не присъства, когато ъпдейтът се появи за широката публика.

Ще почакаме и ще разберем. Ние лично се надяваме синият екран на смърта да продължи да бъде владетел на хаоса и отчаянието в света на Windows, пък нека зеленият му братовчед си намери някоя друга ниша. Трябва да се спазват традициите. Така е правилно!

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ