Първи стъпки с новия ви Android смартфон

28.12.2011, 17:30

   
 
Първи стъпки с новия ви Android смартфон

Ако Дядо Коледа ви е донесъл чисто нов смартфон с Android, то като ваши добри приятели, сме склонни да ви покажем няколко задължителни първи стъпки, които да предприемете, за да нямате главоболия с новата придобивка. Започваме!

Не пропускайте настройката на акаунта си в Google

Ако използвате Android за първи път, то ще бъдете попитани за вашия акаунт или акаунти в Google. Това е най-лесният начин да настроите календара, e-mail-a си, контактите и т.н. и затова е може би най-жизненоважния момент от настройката на новия ви Android телефон.

Ако вече сте пропуснали тази стъпка ви съветваме да я предприемете по най-бързия начин. Има няколко причини да го направите. Първо, ако смените някога устройството си с друго такова под Andorid OS, то следващото ще влезе в неговия ритъм почти мигновено, тъй като вече сте въвели вашите данни.

Със сигурност ще ползвате много от приложенията в Android Market, но едно от тях - Plan B е задължително за тези от вас, които имат склонноста да забравят и се страхуват, че могат да загубят скъпоценния си нов смартфон. Само минути след инсталирането му, вие ще може да получавате e-mail-и с точното местонахождение на устройството ви.

Вземете си Car Kit

По принцип, тенденцията това да става незаконно в повечето държави се засилва. Това се получава, защото след стотици изследвания се доказа, че е по-опасно да шофираш говорейки по телефона, отколкото под въздействие на алкохол. И все пак със сигурност ще искате Bluetooth слушалка и зарядно за кола. Това разбира се само в случаяй, че смартфонът ви няма собствен док за автомобил, което би било чудесно и ще ви спести пари.

Включете Wi-Fi

Има три основни причини да го направите. Първата е, че интернетът през Wi-Fi е по-бърз от 3G мрежите, което прави достъпа до интернет по-удобен. Също така Wi-Fi "харчи" по-малко от батерията на телефона, от нормалната мобилна връзка с Мрежата. И като цяло, ако имате постоянен безжичен интернет, това би ви спестило много от таксите на операторите за използването на 3G трафик на данни и т.н.

Настройте приложенията си да се "ъпдейтват" по-рядко.

Това ви е абсолютно задължителна операция. Много от приложенията в телефона ви ще искат постоянни обновявания или имат нужда от неспирна връзка с мрежата. А ако сте като нас, с акаунти в няколко социални мрежи, RSS, и имате по няколко програми за времето, и трафика, то сте погубени. Ако наблизо имате рутер за безжичен интернет е прекрасно. Но, когато тръгнете на път в гората едва ли ще хванете Wi-Fi. Ето тогава операторите ще ви одерат кожата. Затова намалете интервалът от време, през които се обновяват приложенията от вече изброените типове.

Логнете се в Google Talk

Това е вградена чат-програма, която си върви с телефона ви, но е силно подценявана. И ние не разбираме защо. Всъщност, чрез нея може да правите безплатен аудио чат, стига само отсрещният абонат да има микрофон и акаунт в Google. Освен това за разлика от други приложения, които предлагат видео-чат, Google Talk работи перфектно под 3G и Wi-Fi.

Със сигурност ще трябва да си поиграете сериозно, за да се запознаете по-подробно със света на Android, но това са петте най-полезни неща, които можете да направите с новия си смартфон веднага след като сте го купили. Ако вие имате идеи за други операции с чисто нов телефон с Android OS, ще се радваме, ако ги споделите с нас.

Източник: Mashable

   
 
ЕТИКЕТИ
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
КОМЕНТАРИ 1
Подреди по: Най-нови | Най-стари

от Не е посочен | 29.12.2011 | 13:41
1 пуснете си неограничен интернет трафик от оператора. инасталирайте firewall и task killer. Намалете яркоста.
НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ