Първата анимирана татуировка - Made in France

04.07.2011, 09:59

   
 
Първата анимирана татуировка - Made in France

QR кодовете са новата мания (нова у нас поне), която обзема притежателите на смартфони. Представляват двумерни баркодове, съхраняващи по компактен начин информация, която може да бъде текст, картинка, URL и др. Затова и никак не ни изненада новината, че някакъв пич от Франция си е татуирал QR код. Така де, винаги някой пръв си татуира нещо.

В случая е важно да отбележим, че татуировката е рекламна. Спонсорирана е от Ballantine's и правенето ѝ е излъчвано онлайн в официалната Facebook страница на уискито. Възможно е видеото, което ще намерите в края на текста, да е просто много добре монтирано и татуировката да не е реална. Но честно казано, това не смятаме за важно - в крайна сметка идеята е добра, реализацията - също и дори и да е фалшива, работи.

Пинизът при татуирането на QR кодовете е, че ако дори незначителна част от рисунката бъде изкривена, кодът просто няма да функционира. Във видеото всичко е наред, а QR кодът води към видео клип, така че можем да предположим, че татуистът се е справил добре. Вижте видеото и преценете сами.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ