Преносима къща, която се сглобява за 4 часа

04.10.2016, 17:15

Тръгвате на път и взимате цялата къща

   
 
Преносима къща, която се сглобява за 4 часа

Има един много приятен момент на независимост, съпътстващ идеята за притежаване на малка, лесна за построяване модулна къщичка. Сглобявате я само за няколко часа, с помощта на приятели и слагате вътре каквото поискате, а единственото, което ви трябва е да си купите (или вече да имате) парцел земя.

1785117

Естонската дизайнерска компания Kodasema явно също е била запленена от тази идея, защото е измислила тази модулна къщичка със слънчеви панели, наречена Koda. Бетонната конструкция е направена така, че да може да бъде разглобена и отново сглобена в рамките на 4 часа и не се нуждае от основи, за да стои изправена. 

Ако искате пък можете да развихрите въображението си и да съберете няколко такива къщурки, за да направите по-голяма такава, като те могат да бъдат сложени дори и една върху друга.

1785122

Площта на Koda е 25 квадратни метра. Едната част е остъклена, като идеята е там да бъде дневната, докато кухнята, банята и спалнята са поставени в задната част за повече лично пространство и са оборудвани с ЛЕД светлини за през нощта. 

Къщата е снабдена с вода, канализация и система за отопление с изкуствен интелект, който следи какво е времето и настройва температурата подобаващо.

1785119

За сега Koda ще се продава само в Естония, но при успех е много вероятно да пробие и на международния пазар. Цената за една къщичка е 95 хил. долара.

1785118

1785150

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ