Веганска мечта: Rinspeed Oasis – първата кола, в която може да се отглеждат зеленчуци

07.12.2016, 11:15

Швейцарците пак щуреят

   
 
Веганска мечта: Rinspeed Oasis – първата кола, в която може да се отглеждат зеленчуци

Швейцаците от Rinspeed разкриха новия си прототип, който наричат Oasis. Най-интересното е, че Rinspeed Oasis притежава собствена градина в интериора.

Моделът представлява  напълно електрически хечбек с огромни стъкла типично за оранжериите. Интериорът предлага две седалки, а задвижването се осигурява от 4 електромотора, монтирани във всяка една от четирите главини.

Всъщност Oasis е автономен модел, в който двамата пътници могат да си почиват, докато той върши останалото. Така например, воланът се сгъва и се превръща в клавиатура и има още системата за известяване, която прожектира различни съобщения на земята, които хората могат да прочетат, преди да влязат или излязат в колата.

1818094

Oasis може да бъде използван и като автомобил за доставка на пица или друга стока. Багажникът ще може да се отваря от търговците чрез специално приложение, след което те ще могат да поставят стоката вътре, а колата сама ще открива адреса на клиента. Въпреки всичко, Oasis все пак предлага и ръчно управление, но само след като шофьорът бъде подложен на автоматичен тест за концентрация и общо състояние.

Тази кола не е най-странното нещо, което Rinspeed са произвеждали, те имат още безпилотен седан с вградено домашно кино и кафеварка, пикап с име на уебсайт и кран за товарене на тежки предмети и много други.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ