Знаете ли легендата за Костенурките нинджа?

22.08.2014, 16:58

От днес филмът е по кината

   
 
Знаете ли легендата за Костенурките нинджа?

Филмът "Костенурките нинджа" вече може да бъде гледан на кино и се очаква да има завиден зрителски интерес. Само мисълта за четиримата зелени маскирани младежи и сексапилната Ейприл ни връща в детството и ни кара да се чувстваме една идея по-млади.

За да ви настроим окончателно на костенурчена вълна, а и да запалим искрата на нинджите у всеки от вас, сега ще ви разкажем легендата за костенурките нинджа.

"В КОСТЕНУРКИТЕ НИНДЖА журналистът Ейприл О‘Нийл научава, че баща й и Ерик Сакс са разработвали серум, който ще промени света. Докато си припомня миналото, Сакс и репортерката стоят пред голяма картина, която служи за фон на легендата.

Във феодалните времена (около XVII в.) военен гений се възкачва на трона благодарение на зелен серум, който превръща хората в супер силни същества, наречени Йокаи (митични създания). Тези същества помагали на предводителя да надвие враговете си и да унищожи села от единия край на страната до другия. Селяните се опитвали да се отбраняват, но тъй като силата им била в пъти по-малка от тази на Йокаи, те били принудени да станат жертва на плячкосванията за сметка на господаря им и дори да бъдат наказвани още.

Насред ужаса и страданията едно малко момиченце, натъжено от състоянието на народа ѝ, седнало до едно езеро и заплакало във водата под нея. Сълзите ѝ паднали върху четири костенурки, които плували в езерото. Заради чистото ѝ сърце, сълзите трансформирали животните в Капа Йокаи (нашите герои). Със сила, равна на тази на Йокаи, Капа Йокаи се съюзили със селяните, които ги научили на чест, кураж, мъдрост и братска връзка. За да се отблагодарят на хората, четиримата се обединили и тръгнали срещу господаря и неговите Йокаи."

Интересно, нали? Сега ви предлагаме и част от ревюто за филма:

Любимият комикс за Костенурките нинджа оживява в едно 3D приключение, което ще зарадва много феновете на 4-мата анимационни герои - Леонардо, Рафаело, Донатело и Микеланджело. И докато някои пораснали деца си спомнят 4-те маскирани костенурки, които се скитаха по шахтите на града, обожаваха пица и пускаха лафове на поразия (когато не спасяваха света), то не се притеснявайте, тази филмова екранизация няма да пропусне да ви припомни тези моменти.

За разлика от комиксите и сериалчетата, в които гледахме анимираните герои, тук все пак става дума за филм, а не анимация и трябва да подчертаем, че откъм графика екипът по създаването на филма се е справил доста добре. Лео, Рафаел, Дони и Мики, както ще ги срещнете във филма, са доста впечатляващи на външен вид и няма да разочароват феновете си. Това, което грабва вниманието на зрителите, е графиката. През цялото време зрителят ще се взира в образите на костенурките с надеждата да разбере как са изобразени самите герои и трябва да си признаем, че всеки един от тях си е запазил характерния образ.

Разбира се, историята е малко по-различна от класическата, защото все пак става дума за филм и сюжетът максимално се опитва да спазва някаква логична последователност, която да граничи с реалност, в която все пак намират място 4 говорещи костенурки нинджа и един плъх – учител и наставник на костенурките.

Цялото ревю на филма "Костенурките ниджа" ще откриете в iNews.bg.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ