Джордж Харисън в материалния свят

24.08.2011, 10:16

   
 
Джордж Харисън в материалния свят

От официалния сайт на Джордж Харисън разбрахме, че през октомври ще се появи филмът, режисиран от Мартин Скорсезе и посветен на живота на музиканта. Освен многото "невиждани досега" архивни материали, които все пак присъстват във всеки биографичен филм, от трейлъра останахмe с впечатлението, че хората са по-важни от архивите. Какво ще рече това? Ами, много просто. Много по-интересно е за зрителите да видят и чуят онова, което най-близките хора до Харисън и някои от най-известните музиканти, и негови колеги, имат да кажат за него. Много по-интересно и вълнуващо е да чуеш Пол Маккартни, Ринго Стар, Ерик Клептън, Том Пети, Джаки Стюарт, Тери Гилиъм, Джордж Мартин, Ерик Айдъл, Йоко Оно и Фил Спектър как си спомнят човека, музиканта и приятеля Джордж Харисън.

Филмът е наречен "George Harrison: Living In The Material World”, излиза в САЩ на 5 и 6 октомври. Премиерата му във Великобритания ще бъде на 10 октомври и той ще бъде издаден на DVD и Blu-ray в луксозен пакет, придружен от книжка и CD с непубликувани до момента материали.

Джордж Харисън е може би най-тихият и най-малко скандалният от всички членове на Beatles, но това съвсем не означава, че животът му не е бил вълнуващ, интересен и напрегнат. През ноември месец светът ще отбележи и 10-годишнината от смъртта на музиканта и създател на една от най-великите песни на всички времена - "While My Guitar Gently Weeps”.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ