Проверихме всички мнения в интернет и съвсем се смахнахме. Така и ни ни стана ясно – в крайна сметка, вредна ли е микровълновата. Свързахме се със специалист и сложихме край на тази сакрална общочовешка дилема.
ДА
В молекулите на храната, която е сготвена в микровълновата, се съдържа в микро вълни, които не се натрупват, ако приготвите храната по различен начин.
НЕ
Неотдавна Световната здравна организация обяви, че няма нищо вредно в храна, приготвена с микровълнова печка.
ИСТИНАТА:
Диетологът от клиника Medi-Sphere – Виктор Благоев казва, че продуктите, приготвени в микровълновата, действително променят своята структура, но всичко е напълно в рамките на естественото. Същото се получава, когато пържим, печем, варим или задушаваме. Единственият начин да пострадаш от микровълнова е да се подложиш на лъчението на електромагнитните вълни, но това няма как да стане, освен ако сам не се пъхнеш в печката.