
Всички сме чували истории и легенди, чели сме статии и сме гледали клипчета и картинки, които показват вредите от продуктите на McDonald's и колко изкуствени всъщност са те. Ясно е, че това е така за голяма част от храните там, но това ново видео на youtube канала Food & Drink показва, че едно от най-вкусните неща - Чикън МакНъгетс - всъщност изобщо не е чак толкова пластмасово.
Водещият Грант Имахара ни отвежда в една от фабриките, където се произвеждат въпросните нъгети. Там се срещаме с Ейми Стюърт, която е специалист по месото (не питайте) и демонстрира целият производствен процес. Оказва се, че за направата на Чикън МакНъгетс изобщо не се използва очакваната комбинация от крака, човки, кости и други боклуци, а точно обратното - гръдно месо, филе и месо от ребрата, както и малка част от кожата на пилето, която се добавя по-късно за вкус. След това нъгетите се покриват със смес от подправки и се запържват леко, така че да им трябва съвсем лека допълнителна обработка, когато пристигнат в ресторантите на McDonald's.
Следващият интересен момент е проверката на качеството, която, както разбираме, се прави на всеки час. Да, има хора, които ядат Чикън МакНъгетс на всеки час и получават пари за това. Няма да коментираме. Просто вижте видеото: